Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Anjala

Toimintayksikkö Anjala on Kouvolan Anjalan kylässä toimiva kahden seitsemänpaikkaisen asuinyksikön erityisyksikkö. Erityisosaamistamme on päihteillä oireilevien 13-17 -vuotiaiden nuorten hoito ja kuntoutus.

Image
Image (3)
Image (8)
Image (7)
Image (6)
Image (5)
Image (4)
Image (2)
Image (1)
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Asuinyksikkö Stoppi tuottaa lyhytaikaista sijaishuoltoa huostaanotetuille tai kiireellisesti sijoitetuille nuorille. Sijoituksen aikana työskennellään aktiivisen päihteidenkäytön katkaisemiseksi sekä nuoren kokonaisvaltaisen tilanteen ja tuen tarpeiden kartoittamiseksi. Asuinyksikkö Polku tuottaa pitkäaikaista sijaishuoltoa huostaanotetuille nuorille. Sijoituksen aikana työskennellään päihteidenkäytön juurisyiden parissa osallisuuden ja elämänhallinnan lisäämiseksi.

Arki meillä

Meillä Anjalassa on aikuisjohtoinen ja suunnitelmallinen arki. Selkeys ja ennakoitavuus luovat turvallisen kasvuympäristön. Kartoitustyöskentelyssä selvitetään nuoren nykytilanne, päihteidenkäytön historia sekä kokonaisvaltainen tuen tarve. Vakauttava työskentely perustuu tiiviiseen omaohjaajatyöskentelyyn, jonka tavoitteena on tarjota nuorelle turvallinen ihmissuhde, jossa nuori voi käsitellä omaa elämänhistoriaansa, minäkuvaansa, päihteiden vaikutusta elämäänsä sekä omaa tulevaisuuttansa haasteineen ja unelmineen. Kannustamme nuorta arjessa osaksi yhteisöä, joka mahdollistaa kokemuksen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Kaikessa työskentelyssä tavoitteena on saada nuoren kuntoutusprosessiin tiiviisti mukaan myös vanhemmat ja lähiverkosto.

Koulunkäynti ja päivätoiminta

Kartoitamme jokaisen nuoren kohdalla hänen koulutilanteensa sekä teemme moniammatillisen koulunkäyntikyvyn arvioinnin. Peruskouluikäisten oppilaiden opetus voidaan siirtää Kouvolan perusopetukseen tai säilyttää kiireellisten sijoitusten aikana kotikunnassa. Päivätoimintaa voidaan toteuttaa useissa eri toimintayksikkömme tiloissa. Käytössämme on erillinen päivätoiminnan yksikkö Parkki, jossa päivätoimintaa voidaan toteuttaa nuorten vahvuudet ja mielenkiinnon kohteet huomioiden.

Tilat ja ympäristö

Anjalassa on 14 asuinhuonetta, joissa jokaisessa on oma kylpyhuone. Huoneissa on peruskalustus, jonka lisäksi nuori saa itse sisustaa huonettaan mieleisekseen. Pelikonsoleilla voi pelata olohuoneessa vapaa-ajalla. Anjalassa on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet ja noin kolmen kilometrin päässä Inkeroisissa on kuntosali, uimahalli ja jäähalli. Kävelymatkan päässä on kyläkauppa, uimaranta ja frisbeegolfrata. Anjan yksikön yhteydessä on myös perheasunto, jossa nuoren läheiset voivat majoittua vierailleessaan nuoren luona.

Etäisyys Kouvolaan 26km, Kotkaan 35km, Lahteen 70km, Lappeenrantaan 100km ja Helsinkiin 135km.

Henkilökunta

Aikuiset Anjalassa ovat aidosti kiinnostuneita meille sijoitettujen nuorten elämästä. Henkilökuntamme on motivoitunut kehittämään omaa ammattitaitoaan, ja näin ollen meille onkin kertynyt laajasti erilaista osaamista. Panostamme koulutuksissa mielenterveys- ja päihdetyön opintoihin jokaisen työntekijän kohdalla.