Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Valmista!

Uusi talo on valmistunut kesäkuussa 2022 ja tiloihin on päästy muuttamaan heinäkuun 2022 aikana. Uudessa Epalassa on kaksi asuinyksikköä: Tammi ja Tuomi, ja molemmissa asuinyksiköissä on 7 asiakaspaikkaa. Tammi-asuinyksikkö on erikoistunut kuntouttamaan nuoria, joilla on käytöshäiröitä tai asosiaalista käyttäytymistä. Tuomi-asuinyksikkö puolestaan on erikoistunut kuntouttamaan psykiatrisesti oireilevia nuoria.

Ensimmäisenä uudessa yksikössä on avattu asuinyksikkö Tammi ja Epalassa aiemmin asuneet nuoret ovat muuttaneet tähän asuinyksikköön. Jokaisen nuorelle on Epalassa oma huone. Kaikki nuoret saavat osallistua oman huoneensa sisustamiseen ja vanhasta Epalasta onkin tuotu paljon jokaiselle sijoituksen aikana kertynyttä tavaraa. Epalan nuorten suhtautuminen muuttoon on vaihtelevaa, osa on ollut innoissaan ja osa huolissaan siitä, miten millainen tunnelma uudessa yksikössä on. Epalassa pitkään asunut nuori on kuvaillut Epalan tunnelman olevan kodikas ja aidosti välittävä, laitosmaisuus on loistanut poissaolollaan. Nuorten mielestä uudessa yksikössä parasta on ehjät ja puhtaat tilat sekä isompi piha-alue. Aktiivisessa käytössä on pihan koripalloteline ja hämähäkkikeinu.

Epalan asiakasmäärä tuplaantui muutoksen yhteydessä, mutta myös henkilökuntaa on rekrytoitu rutkasti lisää. Perusyksikössä oli 7 vakituista työntekijää, kaksi asuinyksikköisessä erityisyksikössä puolestaan on yhteensä 19 työntekijää. Kevään 2022 aikana on haastateltu yli 30 ihmistä ja haastateltavien joukosta on kasattu huippujengi. Suurin osa uusista työntekijöistä on aloittanut 1.8., mutta muutama liittyy porukkaan 1.9. Kaikkia Epalan työntekijöitä yhdistää halu työskennellä aidosti välittävässä ja laadukasta työtä tekevässä porukassa. Meille kaikille työyhteisön hyvä ilmapiiri ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä arvoja.