Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Korentomäki

Korentomäki on Vantaan Ilolassa sijaitseva viisipaikkainen asumisharjoitteluyksikkö itsenäistyville 16-25-vuotiaille avo- ja jälkihuollon nuorille. Yksiköstä on hyvät julkiset kulkuyhteydet koko pääkaupunkiseudun alueelle sekä monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin.

processed-ff557c44-a861-4382-8b94-2b39a0db88e5_0oBzQcJZ
Korentomkiulkoa1
Korentomentyntekijtpikkujouluissa21
kukkienistuttamista1
Korentomkikeitti1
Korentomkiolohuone1
Tallillakynti1
RuoantekoaKorentomki2023
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Korentomäessä ohjaajat ovat saatavilla ympärivuorokauden. Asumisen tavoitteena on itsenäiseen tai tuettuun soluasumiseen siirtyminen. Ohjaajamme tukevat nuorten vuorokausirytmiä, turvallisuuden tunnetta ja vastuunottoa omasta elämästä sekä auttavat itsenäiseen asumiseen siirtymisen mukanaan tuomissa haasteissa.

Toiminta-ajatus

Korentomäessä nuori kohdataan yksilöllisesti ja tarvittava tuki rakennetaan nuoren tarpeista lähtien. Korentomäessä nuori on oman elämänsä asiantuntija ja hänen osallisuutensa omaan elämäänsä on toiminnan keskiössä. Asumisharjoittelun tavoitteena on saada nuoren arkielämän perusasiat kuntoon sekä valmistaa nuorta itsenäisen aikuisen elämään. Korentomäen arjessa pyritään avoimeen ja vuorovaikutteiseen keskusteluun, jossa yhdessä nuoren kanssa pohditaan omassa elämässä tapahtuneita asioita, suunnitellaan tulevaisuutta ja mietitään kuinka tulevaisuuden tavoitteisiin päästään.

Ohjaajat työskentelevät nuoren yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti. Yleensä se on neuvontaa ja ohjausta arjen asioissa sekä käytännön tilanteiden harjoittelua ja kohtaamista. Tällaisia asioita voi olla vaikkapa ruoanlaitto, virastoissa asioiminen tai harrastusten tukeminen. Nuoren itsenäistyessä häntä kannustetaan vastuunottoon oman elämänsä asioista, kuten koulunkäynnistä, työstä ja arjen hallinnasta.

Korentomäessä asuminen voi jatkua siihen saakka kunnes nuori täyttää 25-vuotta. Tavoitteena kuitenkin on nuoren itsenäistyminen jo aikaisemmin tilanteen niin salliessa. Korentomäestä nuoret muuttavat yleisesti joko omaan täysin itsenäiseen asuntoon tai Korentomäkeä kevyemmin tuettuihin avopuolen tukiasuntoihin, joita löytyy ympäri pääkaupunkiseutua ja joihin räätälöidään tilanteeseen sopiva tuki.

Arki meillä

Korentomäki on turvallinen ja rauhallinen koti, jossa jokaisella nuorella on yksilöllisesti rakennettu viikko-ohjelma. Jokaisella nuorella on oma huone, joissa lähes kaikissa on oma kylpyhuone. Omien huoneiden lisäksi nuorilla on käytössään olohuone, keittiö, wc:t, kodinhoitohuone pyykinpesukoneineen ja sauna sekä omakotitalon piha-alue mm. grillausmahdollisuuksineen. Korentomäessä ohjaaja valmistaa päivittäin ruokaa yhdessä nuorten kanssa.

Henkilökunta

Korentomäessä on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Ohjaajat muodostavat moniammatillisen työryhmän, jolla on erityisosaamista sekä kokemusta avo-ja jälkihuollon lisäksi mm. sijaishuollon työstä, neuropsykiatrisesta valmennuksesta sekä päihde- ja mielenterveystyöstä. Ohjaajilla on myös laajaa osaamista monien harrastusten kautta, kuten joukkue- ja kamppailu-urheilusta, rullalautailusta ja musiikista.