Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Esihenkilöiden Marin ja Marjon ajatuksia uudesta toimitilasta

Uusia toimitiloja on odotettu jo pitkään ja into, jolla koko työryhmä odottaa uuden yksikön valmistumista on suuri. Aikakausi kivilinnamaisessa vanhassa kartanossa on tulossa päätökseen ja on aika ottaa askel kohti nykyaikaisia, tarpeita vastaavia, toimintaamme varten suunniteltuja ajanmukaisia tiloja.

Toimintamme kannalta tulevan yksikön sijainti on huippupaikalla. Pysyttelemme vanhan asuinalueen tuntumassa, samalla kaupunginsuunnalla, mutta tulemme vähän lähemmäksi kaupungin sykettä. Uuden yksikön naapurista löytyy jalkapallo- ja luistelukentät, ulkoliikunta mahdollisuuksia lenkkeilystä murtomaahiihtoon, uimaranta, lasten leikkipuistoja ja metsäpolkuja samoiluun. Kaupungin palvelut ovat kävely- tai pyöräilymatkan päässä.

Uuden yksikön myötä Familar Lehtosara Lappeenrannan 7-paikkainen erityisyksikkö laajenee 14-paikkaiseksi, kahdessa osastossa toimivaksi kokonaisuudeksi.

Lehtosaran esihenkilöt ovat aina olleet suurella sydämellä työssä kiinni ja tähän rakennus- ja laajennusprojektiin Mari ja Marjo lähtevät intoa puhkuen.

Lehtosara Lappeenrannan taustalla toimivat kaksi kovan luokan lastensuojelualan ammattilaista:

Mari Hirvonen, toiminnanjohtaja
Psykiatrinen sairaanhoitaja YAMK. Johtajuus-, terapia-, lastensuojelu-, psykiatrian ym. opintoja taustalla. Tällä hetkellä menossa SoTe-kehittäjä valmennus, tuotekehitystyön ja palvelumuotoilun erikoisammattitutkinto. Ensi keväänä tulee 20 v täynnä Lehtosarassa työskentelyä.

Marjo Paukkunen, vastaava ohjaaja
Sosionomi YAMK. Psykologian, sosiaalitieteiden ja psykiatrian täydennyskoulutusopintoja. Marjo on tullut Lehtosaraan töihin 2008.

Molempia yhdistää jatkuva uuden oppimisen halu. Innostus ja kiinnostus tehdä asioita aina vaan paremmin ja laadukkaammin sekä yhdessä tekemisen vuodet hioneet yhteistyön avoimeksi, saumattomaksi ja helpoksi toteuttaa. Psykiatrian ja lastensuojelun työ yhdistyy mainiolla tavalla jo Marin ja Marjon työskentelyssä, kun Marjo tarjoaa sosiaalipuolen näkemystä ja Mari taas hoitopuolen ja psykiatrian. Tätä ajatusta halutaan ylläpitää myös uuden yksikön toiminnassa, yhdistetään osaamista. Tehdään yhdessä.