Palmukoti Vantaa

Palmukoti Vantaa tarjoaa pitkäaikaisen kodin seitsemälle eri ikäiselle lapselle, jotka tarvitsevat traumaattisten kokemusten ja psyykkisen oireilun vuoksi vahvaa tukea arjesta selviytymiseen.

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Yleisesittely

Palmukodissa pyrimme luomaan kodinomaisen ja turvallisen ympäristön lapsen kasvuun ja kehitykseen. Palmukodissa on erikoistuttu psyykkisesti oireileviin lapsiin sekä tunne-elämän häiriöihin. Tavoitteena on luoda korjaavia kokemuksia arjessa. Lisäksi keskiössä ovat kouluonnistumiset ja hyvä yhteistyö vanhempien kanssa. Tavoitteenamme on lapsen yksilöllisistä vahvuuksista lähtevä tulevaisuuden rakentaminen. Tehtävämme perustuu omaohjaajatyöskentelyyn ja yhdessä toimimiseen.

Toiminta-ajatus

Toimintamme perustuu ratkaisu- ja voimavarakeskeiseen menetelmään. Tuemme lapsen yksilöllistä kehitystä tavoitteineen ja pyrimme huomioimaan onnistumiset arjessa omaohjaajatyöskentelyn avulla. Toimimme avoimesti ja yhteistyössä perheen ja muun lähiverkoston kanssa. Keskeisiä tavoitteita ovat hyvinvoinnin ja elämänhallinnan lisääminen sekä koulunkäynnin sujuminen, jotta lapsesta tulisi tasapainoinen oman elämänsä toteuttaja.

Arki meillä

Arkipäivät koostuvat normaaleista arkirutiineista. Lapset käyvät koulussa, terapiassa, tekevät läksynsä, rentoutuakseen tapaavat kavereitaan tai käyvät harrastuksissa tai ulkoilemassa ja tekevät pieniä kotiaskareita, ovat vaikkapa apulaisena kauppakäynnillä. Palmukodissa ruoka tehdään itse ja lapset saavat esittää toiveruokiaan ja opetella ruoanlaittoa. Omaohjaajan kanssa voidaan viettää erityistä yhteistä aikaa. Arkea juhlistavat aika ajoin eteen tulevat erilaiset juhlallisuudet; sekä kalenterin mukaiset, että henkilökohtaiset merkkipäivät.

Koulunkäynti

Lapset käyvät lähialueen kouluissa, joihin on luotu toimivat yhteistyömallit tai mahdollisuuksien mukaan jatkavat edellisessä koulussaan. Yhteistyössä koulujen kanssa voidaan toteuttaa yksilöllisiä oppimissuunnitelmia ja tuettua koulunkäyntiä erityisopetuksessa. Koulunkäynnin sujumista seurataan päivittäin Wilma-järjestelmän kautta ja kouluun ollaan tarpeen mukaan yhteydessä puhelimitse ja palavereissa. 

Tilat ja ympäristö

Kotimme on Helsingin Kannelmäessä kerrostalon alakerrassa. Juna-aseman läheisyys mahdollistaa pääkaupunkiseudun monipuolisten palveluiden käytön. Meillä on käytössä kodikkaasti sisustetut tilat vanhassa nuorisokodissa. Jokaisella lapsella on oma huone, jonka sisustamiseen hän on itse osallistunut. Lisäksi on yhteisiä tiloja mm. pelihuone ja pieni kuntosali. Itsenäistymisharjoitteluun on kaksi huonetta omalla keittiöllä ja kylpyhuoneella.

Harrastusmahdollisuudet

Lähialueilla on runsaasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia, joihin lasten on mahdollista osallistua oman kiinnostuksensa mukaan. Teemme myös paljon yhteisiä retkiä esimerkiksi lähimetsiin makkaranpaiston merkeissä, käymme uimassa, pulkkamäessä, tapahtumissa tai pelaamme porukalla jalkapalloa.

Henkilökunta

Palmukoti Vantaalla on yksikönjohtajan lisäksi kuusi ohjaajaa, joilla on sosiaali- tai terveydenhoitoalan tutkinto. Lisäksi meillä on tuttuja pitkäaikaisia sijaisia, joita käytämme tarvittaessa. Yhteishenki näkyy arjessa viihtymisenä. Ammatillisuuteen kodissa kuuluu jatkuva toiminnan kehittäminen, henkilöstön koulutus ja säännöllinen ryhmätyönohjaus. Toimimme myös psykiatrisen hoidon osana yhteistyössä lasten- ja nuorisopsykiatrian kanssa.