Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Venla

Kodinomainen Venla on 7-paikkainen lastensuojeluyksikkö. Venla on suunnattu kouluikäisille huostaanotetuille ja avohuollon tukitoimina sijoitetuille lapsille.

IMG_0007
Venla1
IMG_0006
IMG_0002
IMG_0004
IMG_0009
IMG_0005
PlayPause
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Venla on kodinomainen seitsemänpaikkainen lastensuojeluyksikkö. Venla on suunnattu kouluikäisille huostaan otetuille ja avohuollon tukitoimina sijoitetuille lapsille. Sijoitukset voivat olla sekä lyhyt- että pitkäaikaisia.

Venlassa on samassa rakennuksessa kolme erillistä tukiasuntoa itsenäistyville nuorille. Itsenäistä elämää harjoitteleville nuorille laadimme yksilöllisen jälkihuoltosuunnitelman.

Venla panostaa tavoitteelliseen, laadukkaaseen ja yksilölliseen lastensuojelutyöhön. Strukturoitu arki ja turvalliset puitteet auttavat lasta kehittymään kohti tasapainoista ja eheää aikuisuutta.

Toiminta-ajatus

Tarjoamme eri-ikäisille lapsille ympärivuorokautista kodinomaista hoitoa ja kasvatusta. Työskentelymme pienryhmäkodissa perustuu omaohjaajatyöskentelyyn, mikä mahdollistaa lapsen yksilöllisten voimavarojen huomioimisen. Omaohjaaja toimii lapsen rinnalla kulkijana muodostaen turvallisen, pitkäaikaisen ja kuntouttavan aikuiskontaktin. Omaohjaaja pitää yhteyttä kaikkien yhteistyötahojen kanssa lapsen kokonaisvaltaisen huolenpidon takaamiseksi, ja varmistaa lapsen henkilökohtaisen hoito- ja kasvatussuunnitelman toteutumisen perhekeskeisyyttä korostaen. Kuukausittain omaohjaaja raportoi kirjallisesti lapsen elämästä sijoittavalle sosiaalityöntekijälle.

Pienryhmäkodissamme kaikki kouluikäiset lapset käyvät koulua ulkopuolisessa opetuksessa tarvittavien tuki- ja luokkamuotojen turvin. Koulunkäyntiä tuemme lapsen henkilökohtaiset voimavarat huomioiden. Kannustamme lasta löytämään itselleen sopivan, ohjatun harrastuksen, sekä keskitymme yhdessä olemiseen ja tekemiseen.

Työmme päämääränä on auttaa lasta kehittymään eheäksi ja vastuuntuntoiseksi yksilöksi sekä selviämään itsenäisesti elämässään ja ympäröivässä yhteiskunnassa. Itsenäistymisen tueksi pienryhmäkodissamme on oma jälkihuolto-ohjelma.

Tilat ja ympäristö

Venlan välittömässä läheisyydessä ovat monipuoliset palvelut, kuten mm. kaikki tarvittavat koulumuodot erityiskouluineen. Hollolasta löytyvät monipuoliset harrastus- ja liikuntamahdollisuudet. Kävelymatkan päässä on mm. kirjasto, uima- ja jäähalli, pururata ja liikuntakeskus. Messilän laskettelukeskukseen on matkaa vain 5 km.

Lähellä sijaitsevaan Lahteen Venlasta kertyy matkaa 8 km. Sinne on erinomaiset kulkuyhteydet. Lahti tarjoaa kattavat ja monipuoliset jatko-opintomahdollisuudet.

Viihtyisän ja tilavan omakotitalomme kokonaisneliömäärä on peräti 550 neliötä, joten omien huoneiden lisäksi talossa on runsaasti yleisiä tiloja niin oleskeluun kuin puuhasteluunkin. 

Vanhemmat ja läheisetkin ovat tervetulleita yöpymään Venlaan.

Henkilökunta

Venlan aikuiset ovat asiantuntevia, sitoutuneita ja turvallisia. Työyhteisöömme kuuluu sekä kasvatuksen että psykiatrisen hoitotyön ammattilaisia. Tiimiin kuuluu seitsemän vakituista työntekijää, jotka ovat valmiita vastaamaan tämän päivän lastensuojelun haasteisiin.

Venlan työntekijöiden ammattitaitoa pidetään yllä säännöllisellä työnohjauksella ja alan koulutuksella. .