Pienryhmäkoti Venni

Pienryhmäkoti Venni on 7-paikkainen kuntouttava erityisyksikkö. Yksikkö tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa ja kuntoutusta 7-17-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä palveluja perheille. Yksikkö sijaitsee Rovaniemellä, rauhallisella asuinalueella n. 2,5 km päässä kaupungin keskustasta.

previous arrow
next arrow
Slider

Toiminta-ajatus

Vennin toiminta-ajatuksena on tuottaa laadukasta ympärivuorokautista huolenpitoa sekä siihen liittyvää kuntoutusta asiakkaalle. Vennin arki on tasaista ja säännöllistä, niin sanottua kuntouttavaa arkea. Koulunkäynti, harrastukset ja normaali ikätasoinen elämä ovat keskiössä. Lisäksi jokaisen lapsen henkilökohtaiset kehitystarpeet huomioidaan työskentelyssä.
Sääntöjä ja rajojakin Vennissä tietenkin on ja niistä pidetään kiinni. Aikuisten tehtävänä on kulkea rinnalla ja opastaa. Opastaminen on välillä patistamista, välillä jarruttamista ja aika usein myös kieltojen asettamista.
Vennissä ei eletä eristyksissä ympäröivästä maailmasta. Me liikumme paljon talon ulkopuolisissa tapahtumissa sekä harrastuksissa ja teemme erilaisia retkiä. Koulujen loma-aikoina käymme usein yhteisillä loma- ja toimintamatkoilla.
Yhteistyö koteihin on tärkeä osa työtämme. Lähes jokaisen nuoren kohdalla tavoitteena on, että hän voisi joskus palata takaisin kotiin.

Yksiköstä tuotetaan myös avopalveluita perheille. Asiakaskunnat saavat jatkossa hyvin kokonaisvaltaisia palveluita samasta osoitteesta. Vennin asiakkaille voimme tuottaa hyvin joustavasti palveluita, joita tarvitaan kotiutumisen mahdollistamiseksi.

Arki meillä

Vennin arki on tasaista ja säännöllistä, niin sanottua kuntouttavaa arkea. Koulunkäynti, harrastukset ja normaali ikätasoinen elämä ovat keskiössä. Lisäksi jokaisen lapsen henkilökohtaiset kehitystarpeet huomioidaan työskentelyssä.
Sääntöjä ja rajojakin Vennissä tietenkin on ja niistä pidetään kiinni. Aikuisten tehtävänä on kulkea rinnalla ja opastaa. Opastaminen on välillä patistamista, välillä jarruttamista ja aika usein myös kieltojen asettamista.
Vennissä ei eletä eristyksissä ympäröivästä maailmasta. Me liikumme paljon talon ulkopuolisissa tapahtumissa sekä harrastuksissa ja teemme erilaisia retkiä.

Koulunkäynti

Yksikössä asuvien lasten ja nuorten koulu järjestetään lähikoulu periaatteen mukaisesti. Yksikön lähellä (noin 1 km) toimii Ylikylän yhtenäiskoulu, sekä Korkalovaaran yhtenäiskoulu (n 2,5km). Lisäksi Rovaniemellä toimii Rovaniemen sairaalakoulu. Lukioita (lyseonpuisto ja Ounasvaaran lukio) ja ammattikouluja (Redu) Rovaniemellä toimii useissa toimintayksiköissä, joihin pääsee bussiyhteyksiä hyödyntäen.

Tilat ja ympäristö

Yksikkö sijaitsee Rovaniemen Vennivaarassa, rauhallisella asuinalueella n. 2,5 km päässä kaupungin keskustasta.

Harrastusmahdollisuudet

Rovaniemen kaupungin alueella on erittäin monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Henkilökunta

Henkilökunta koostuu sosionomeista, sairaanhoitajista sekä lähihoitajista. Henkilöstölle järjestetään vuosittain laadittavan koulutussuunnitelman mukaan lisäkoulutuksia tukemaan työssä tarvittavaa osaamista.