Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

BLOGI: Epalan leirit vuonna 2018

Haluamme tarjota lapsille ja nuorille turvallisen arjen lisäksi myös erilaisia kokemuksia ja elämyksiä.

Epalassa meille on erittäin tärkeää lasten ja nuorten kokonaisvaltainen hyvinvointi. Haluamme tarjota heille turvallisen arjen lisäksi myös erilaisia kokemuksia ja elämyksiä. Koemme tärkeänä sen, että he saavat irtiottoja normaalista arkielämästä. Epalan henkilökunta on aktiivinen ja innokas suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia leirejä ja retkiä lasten ja nuorten kanssa. Kokemuksesta olemme huomanneet luonnon vaikutuksen lapsiin ja nuoriin, siitä syystä monet leirit ja retket suuntautuvatkin luonnonhelmaan. Yhteisten retkien lisäksi jokainen lapsi ja nuori saa yksilöllistä huomiota ja aikaa omaohjaajan kanssa omaohjaaja päivinä. Lapset ja nuoret saavat itse vaikuttaa omaohjaaja päivien sisältöön ja mahdollisuuksien mukaan heidän toiveensa toteutetaan.

TALVILEIRI

Talvileirille Epalan nuoret ja ohjaajat lähtivät maaliskuussa. Perjantaipäivä kului asettuessa majoituspaikkaan Kutalaan, ruokaillen, saunoen ja pelaillen. Lauantaipäivälle oli suunniteltu ulkoliikuntaa. Aamulla ohjaajat huolehtivat, että jokainen söi ravitsevan aamupalan ja pukeutui sääolosuhteisiin kuuluvalla tavalla. Lähdimme Ellivuoren laskettelukeskukseen, tarkoituksena toteuttaa mahdollisuuksien mukaan liikunnallinen kokonaisuus sisältäen laskettelua, pulkkailua sekä eväiden nauttimista nuotiopaikalla. Palattuamme majoituspaikkaan ohjaajat huolehtivat ruoanlaitosta yhdessä nuorten kanssa. Lapsilla oli myös vapaata toimintaa. Ilta sisälsi yhdessä pelailua ja jutustelua. Sunnuntaina pakattiin tavarat, siivottiin mökki ja lähdettiin kotimatkalle.

KEVÄTJUHLARISTEILY

Tänä vuonna päätimme juhlistaa koulujen päättymistä koko Epalan yhteisellä risteilyllä. Risteilyä odottivat innoissaan niin nuoret kuin aikuisetkin. Kyseessä oli päiväristeily Turusta. Risteilyllä nautittiin hyvästä ruuasta ja mukavasta yhteisestä ajasta. Myös karaokea innostui laulamaan sekä nuoret että ohjaajat, yhdessä ja erikseen. Jokaista nuorta muistettiin koulun päättymisen kunniaksi pienellä lahjalla ja sen lisäksi Epalan henkilökunta palkitsi kaksi nuorta, joiden vuosi oli sujunut todella mallikkaasti.

KESÄLEIRI YYTERISSÄ

Juhannusta Epalassa juhlittiin mökkeilemällä upeassa Yyterissä. Epalan ohjaajat ja kuusi nuorta sekä yksi jälkihuollossa oleva nuori viettivät aikaa merellisissä sekä aurinkoisissa maisemissa Yyterin Beach lomakeskuksessa. Päivät kuluivat mukavasti mm. uiden, seikkailupuisto Huikeassa seikkaillen, grillaten ja yhteisestä olosta nauttien. Muistojen arkistoiminen mielen salaiseen aarrearkkuun toivat taas uusia unelmia tulevaisuuteen. Unelmat on tehty toteutettaviksi.

SYYSLEIRI JOUTSIJÄRVELLÄ

Epalan jokavuotinen syysleiri toteutettiin syyskuussa. Leiriin kuului viikonloppu mökillä sekä vaellusta luonnossa. Leirillä oli mukana kolme ohjaaja sekä kahdeksan nuorta. Perjantaina asetuttiin jälleen Kutalaan, saunottiin ja rentouduttiin, Lauantai oli varattu luonnossa liikkumiseen. Aamupalan jälkeen ohjaajat tarkistivat että jokaisella nuorella on tarvittava määrä vettä mukanaan ja lähdimme Joutsijärven Kylmälahteen. Tarkoituksena oli toteuttaa 12 km (n. 5 tuntia) vaellus, johon kuului toki myös eväiden syöntiä nuotiopaikalla. Päivästä pyrittiin tekemään nuorille hauska ja mieleenpainuva kokemus. Vaelluksen jälkeen kokattiin jälleen yhdessä, vietettiin vapaa-aikaa, pelailtiin ja jutusteltiin. Palattuamme majoituspaikkaan ohjaajat huolehtivat ruoanlaitosta yhdessä nuorten kanssa. Sunnuntaina palattiin taas uusien kokemusten kanssa Epalaan.