Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

PERHEHOIDON BLOGI: Kesäpäivä

Päivä soljuu eteenpäin, leikitään rannalla, uidaan, rakennetaan maja nurmikolle ja syödään mehujäitä. This is life!

Tämä kesä on ollut kaunis ja lämmin. Tänään olen herännyt jo aikaisin mieheni töihin lähdön ääniin ja nuorimmaisen aamuleikkeihin. Nyt istun aamuauringossa mökkilaiturilla ja katselen tyyntä järveä. Aurinko lämmittää ihanasti selkääni. Koira ja lapset kiiruhtavat laiturille seurakseni, pulahdamme aamu-uinnille vanhemman poikani kanssa. Koira vahtii meitä laiturilta, haukkuu ja haukkaa vettä. Vesi on uskomattoman lämmintä, myöhemmin päivällä kun aurinko porottaa, vesi ei tunnu edes viilentävän kuumaa ihoa.

Nyt on rauhallista, hetken päästä ehkä ei. Syön aamiaista äitini kanssa terassilla. Sitten tiskaamme yhdessä talon takana. Mitähän muuta tänään tehtäisiin? Yritän houkutella vanhemman poikani ulos mökistä, kiellän pelaamisen, hän alkaa katsomaan videota. Kiellän videon katselun ja pyydän ulos.

Kun kaikki ovat uimassa, myöhemmin päivällä, huomaan kuinka nuorimmainen uskaltaa kahlata jo kainaloihinsa asti vedessä. Hienoa! Todellinen edistysaskel hänelle. Syksyllä voisi katsoa uimakoulua hänelle lähi uimahallista, ehkä ensi kesänä hän jo osaisi uida muutakin kuin käsipohjaa.

Käyn soutelemassa lapsien kanssa, koirakin tahtoo mukaan, ui veneen perässä kun olemme lähdössä rannasta. Vanhempi poika haluaa että laitan sähkömoottorin päälle ja vedän häntä veneen perässä uimapatjalla. Nuorimmainenkin haluaa, mitä isot edellä…en tietenkään anna, kun hän ei osaa uida. Vauhti ei päätä huimaa. Nuorimmainen haluaa ohjata venettä, menemme ympyrää.

Päivä soljuu eteenpäin, leikitään rannalla, uidaan, rakennetaan maja nurmikolle ja syödään mehujäitä. This is life! Nuorimmainen huutaa vanhempaa poikaa katsomaan kuinka hän osaa keinua, ottaa vauhtia ihan itse. Keinuvuorosta syntyy kinaa. ”Äiti” kaikuu ulkona ja sisällä monen monta kertaa päivän aikana.

Illalla tietysti saunotaan, nuorimmainen malttaa olla saunassa niin kauan kuin hänen pillimehunsa on juotu. Sänkyyn menosta ei tarvitse onneksi keskustella sen kummemmin, hampaidenpesusta kyllä. Aurinko ja ulkoilma on tehnyt tehtävänsä ja lapsi nukahtaa hetkessä.

Vanhemman poikani kanssa arvomme katsotaanko tänä iltana telkasta Huvila ja Huussi uusintoja vai Simpsoneita. Lopulta molempia. Ennen kuin itse menen nukkumaan, tarkastan vielä nuorimmaisen repun vaihtovaatteet, huomenna ajamme tapaamaan biologista äitiä.

– Sanna (Perhehoitaja)

#AjoissaKotiin #minustakosijaisvanhempi #turvallisuustuntuusydämessä