Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

BLOGI: Nuoren ajatuksia asumispalveluyksikkö Koppurista

”Välillä tuntui, ettei siitä tulisi mitään, että helpointa olisi vaan luovuttaa, mutta työntekijöiden kanssa emme luovuttaneet ja nyt olemme tässä pisteessä.”

”Pohjalta voi nousta vaan jos sitä itse haluaa, ja ilman oikeanlaista apua matka jää puolitiehen. Olin saanut jo ennen muuttoa Koppuriin hitusen toivoa elämään ja tulevaan, motivaatiota parantua, mutta matka oli silti tosi vaikea. Välillä tuntui, ettei siitä tulisi mitään, että helpointa olisi vaan luovuttaa, mutta työntekijöiden kanssa emme luovuttaneet ja nyt olemme tässä pisteessä. Asun omassa asunnossa, hoidot loppusuoralla, työelämässä ja menossa kohti uusia korkeampia tavoitteita, eläen onnellista ja tasapainoista elämää. Koppuri oli yksi isoimmista syistä tähän kaikkeen paranemiseen ja eteenpäin menemiseen oman työn lisäksi. Sain tavata ihania ja välittäviä ihmisiä, jotka kulkivat yhdessä kanssani eteenpäin. Sain nauraa, itkeä, iloita, surra, haaveilla ja toteuttaa jopa osan ensimmäisistä haaveista. Haluan kiittää joka ikistä hoitajaa ja asukasta joka minua vei eteenpäin ja antoi toivoa ja välittämistä, jota en tule koskaan unohtamaan. Kenenkään elämä ei ole täydellistä, mutta siitä voi aina tehdä paremman yhdessä, minkä olen oppinut tällä matkalla. ”

Kiitos kun jaoit ajatuksiasi kanssamme ja turvallista matkaa tästäkin eteenpäin! <3

Koppuri on Espoossa sijaitseva 8-paikkainen palveluasumisyksikkö. Koppurissa tarjotaan kuntouttavaa palveluasumista yli 18-vuotiaille mielenterveyskuntoutujille ja lastensuojelun jälkihuollossa oleville nuorille, joilla voi olla esimerkiksi masennus, ahdistuneisuus-, syömis-, tai neuropsykiatrisia häiriöitä, kaksisuuntainen mielialahäiriö tai skitsofrenia.

Koppurin palveluasuminen tarkoittaa yksilöllistä ohjauksen ja intensiivisen kuntoutuksen järjestämistä nuorelle aikuiselle, joka tarvitsee määräaikaisesti tukea terveydenhoidossa, asumisessa ja muussa elämänhallinnassa.

Yksikön toiminta-ajatuksena on, että asiakasta tuetaan kuntouttavan asumisen ja sosiaalisen sekä psyykkisen kuntoutuksen avulla itsenäiseen asumiseen, arkielämän perusasioista huolehtimiseen sekä koulunkäyntiin, opintojen aloittamiseen ja työpaikan hankkimiseen.