Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

BLOGI: Tuulensuojan liikunnallinen leiri Pajulahdessa

Päällimmäisenä aikuisille jäi mieleen, miten hienosti nuoret toimivat ryhmänä ja ottivat toisiaan huomioon!

Tuulensuojan (erityisyksikkö, Salo) nuoret ja aikuiset leireilivät yhdessä Pajulahden liikuntakeskuksessa Nastolassa 14.-18.5.2018. Reissuun lähti yksiköstä kuusi nuorta ja kolme aikuista. Tuulensuojan Jarkko Oksala kertoo, että leirin tavoitteena oli:

– Tarjota nuorille mahdollisuus liikunnallisiin elämyksiin ja kokemuksiin.

– Antaa liikunnan kautta mahdollisuus nuorten itsetunnon kasvulle sekä luovuuden ja itseilmaisun kehittymiselle.

– Opetella toimimaan sovittujen aikataulujen mukaan ja olemaan paikalla aina, kun jokin ohjattu liikunnallinen tuokio oli alkamassa.

– Saattaa nuoret positiivisen ympäristön vaikutukselle, jossa liikunta ja selkeä päivärytmi antoivat tuen sekä mallin terveelliseen elämäntapaan.

Ohjatuissa liikuntatuokioissa harrastettiin geokätköilyä, frisbeegolfia ja Light Poita. Nuoret nauttivat toiminnasta ja olivat innolla ja hauskuudella kaikessa mukana. Leirin ohjattu toiminta oli kuitenkin suunniteltu riittävän väljäksi, jotta nuorilla oli myös vapaa-aikaa omien mielenkiinnon kohteiden toteuttamiseen ja ihan vain hengailuun. Porukka uskaltautui myös järveen uimaan.

Nuoret kertoivat leiristä mm. seuraavasti:

– Hyvä leirikohde, koska oli paljon erilaisia vaihtoehtoja mitä tehdä.

– Jees paikka, hyvää ruokaa.

– Kiva paikka. Vapaa tekeminen oli kivaa.

– Ei ollut tylsää, kun oli koko ajan tekemistä. Oli kiva reissu.

Aikuiset taas mainitsivat, että viikko sujui oikein hyvin. Päällimmäisenä aikuisille jäi mieleen, miten hienosti nuoret toimivat ryhmänä ja ottivat toisiaan huomioon. Lisäksi mahtava lämmin sää sai kaikkien leirillä olleiden suut hymyyn! 🙂