Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

BLOGI: Työharjoittelu Familarissa

Työntekijät ottivat minut avoimesti vastaan. Sain selkeää ja monipuolista perehdytystä. Perehdytyksen jälkeen minun oli helppo toimia opiskelijan roolissa. Työssä oli paljon vuorovaikutusta, sain kohdata erilaisia perheitä ja nuoria sekä eri instansseja.

Olen Sari Halme, toisen polven tamperelainen. Ikää on kertynyt muutama vuosi päälle 50:nen. Olen ammatinvaihtaja, noin vuosi sitten lähdin opiskelemaan lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkintoa. Aikaisemmat tutkintoni ovat artesaani ja visualisti. Perheeseeni kuuluvat 4 aikuista lasta, lapsenlapsi ja aviomies. Lemmikkimme on maltankoira Messi. Harrastan käsitöitä, liikuntaa, puutarhanhoitoa ja mökkeilyä.

Sain mahdollisuuden olla työharjoittelussa Familarissa. Lastensuojeluala oli minulle vieras, mutta koin, että työ on niin tärkeää, että haluan tutustua alaan paremmin. Ala yllätti minut siinä mielessä, että työ on hyvin liikkuvaa, alalla on paljon erilaisia toimintamuotoja ja asioihin liittyy monta eri työvaihetta ja tehtävää. Työ on useimmiten pari tai tiimi työskentelyä, mutta suurin osa tehdään itsenäisesti.

Työ on hyvin haastavaa. Sovitut tapaamiset ja tilanteet voivat vaihtua päivittäin. Työntekijältä vaaditaan joustavuutta, joustavuutta ja vielä kerran joustavuutta. Hyvästä tilannetajusta on paljon etua. Omasta jaksamisesta täytyy huolehtia terveellisillä elämän tavoilla, puhumalla työasioista ym.

Huomasin myös miten tärkeää ja arvokasta työtä Familarissa tehdään. Emme aina voi valita mitä elämä tuo tai on tuonut tullessaan. Kannamme mukanamme erilaisia asioita ja välillä ammattilaisten pitää puuttua niihin. Ammattilaisten ja koulutettujen osaajien tuki ja asiakkaiden ohjaaminen on erittäin arvokasta työtä.

Olin mukana avoimessa perhetukipalvelussa ja avoimessa nuorisopuolen toiminnassa. Työntekijät ottivat minut avoimesti vastaan. Sain selkeää ja monipuolista perehdytystä. Perehdytyksen jälkeen minun oli helppo toimia opiskelijan roolissa. Työssä oli paljon vuorovaikutusta, sain kohdata erilaisia perheitä ja nuoria sekä eri instansseja. Olin mukana myös Familarin toimistolla järjestettävissä avoimissa luento- ja iltatoiminoissa.

Sain itse toteuttaa ryhmien kanssa erilaisia kädentaitoja. Tekemisen kautta sain tutustua lapsiin ja nuoriin. Askartelujen ja korujen tekemisen yhteydessä oli mukava jutella ja samalla auttaa, tukea ja kannustaa nuoria ja lapsia. Elämänkokemukseni, kiinnostukseni alaa kohtaan ja oma rauhallinen luonteeni olivat merkityksellisiä asioita siihen, että harjoittelu sujui hyvin ja sain hyvää palautetta.

”Elämä koostuu pienistä pisaroista.

Välillä pisarat ovat suhjua, pientä kevyttä sadetta.

Toisinaan räntäpisaroita,

välillä vaakatasossa jäätävää viimaa.

Silloin tällöin rankkasadetta tai

harmonista, pehmeää, kevyttä lunta

mutta ei niin kylmää, kosteaa, ettei jotain lämmintä ja aurinkoakin.”

Pyyteetöntä rakkautta, halu auttaa ja tehdä hyvää, kiitos Familar!

– Sari Halme (opiskelija)