Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

TIEDOTE: Etelä-Suomen Sijaishuoltopalvelut ESSI Oy:n toiminta jatkuu osana Familaria

Familar Oy on ostanut vuonna 2013 perustetun Etelä-Suomen Sijaishuoltopalvelut ESSI Oy:n lastensuojeluliiketoiminnan.

Etelä-Suomen Sijaishuoltopalvelut ESSI Oy on moniammatillisia sijaishuollon palveluja tuottava yritys, joka on erikoistunut vaativahoitoisten nuorten kuntoutukseen. Yrityksen ydinajatuksena on ollut yhdistää terveydenhuollon ja lastensuojelun osaamista saman katon alle, eli tuoda nuorisopsykiatrian ja psykoterapian asiantuntemusta mukaan täydentämään laitoshuollon hoitokäytäntöjä.

ESSI toimii keskeisellä sijainnilla, mutta rauhallisessa miljöössä, toimintaa varten rakennetussa kiinteistössä Espoon Ruukinrannassa. ESSI koostuu kahdesta yksiköstä: Aurasta ja Koppurista. Nuorten kasvuyhteisö Aura tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa ja kuntoutusta erityistason sijaishuollon tarpeessa oleville psyykkisesti oireileville yli 12-vuotiaille nuorille. Auran naapurissa sijaitsevassa asumispalveluyksikkö Koppurissa tarjotaan kuntouttavaa palveluasumista yli 18-vuotiaille nuorille, joilla voi olla esimerkiksi mielenterveysongelmia tai neuropsykiatrisia häiriöitä. Asiakkaaksi voi ohjautua joko lastensuojelulain mukaisen jälkihuollon tai mielenterveyspalveluiden kautta.

Liiketoimintakaupan yhteydessä ESSI:n toiminta jatkuu ennallaan ja koko henkilöstö siirtyy Familarin palvelukseen vanhoina työntekijöinä mukaan lukien alusta lähtien yrittäjänä ja toimitusjohtajana toiminut Mikko Säilynoja.

”ESSI sopii sekä toimintaperiaatteiltaan että sijainniltaan hyvin Familarin verkostoon ja täydentää palvelutarjontaamme erityisesti Helsingin ja Uudenmaan alueella. Lisäksi saamme Mikko Säilynojasta kokeneen yrittäjän mukaan täydentämään tiimiämme”, toteaa Familarin toimitusjohtaja Harri Pomell.

”Uskomme, että toimialan ollessa kovassa murroksessa, on ESSI:n kaltaisella pienellä, mutta vahvasti erikoistuneella toimijalla paremmat edellytykset menestyä ja kehittyä osana isompaa organisaatiota. Liiketoimintakaupan avulla ja osana Familaria pystymme parhaiten varmistamaan toiminnan jatkuvuuden niin asiakkaillemme kuin työntekijöillemme”, toteaa ESSI Oy:n toimitusjohtaja Mikko Säilynoja.

Lisätietoja,

Harri Pomell

Toimitusjohtaja

Familar Oy

p. 0400 978 448