Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Famile-valmennusta etänä

Myös poikkeustilanteessa jatkamme uusien sijais- ja tukiperheiden valmennusta, sillä lapsiperheiden avun ja tuen tarve ei ole nykyisissä olosuhteissa vähentynyt. Erityisin järjestelyin ryhmät kokoontuvat turvallisesti etäyhteyksillä. Viime viikonloppuna jälleen uusia sijais- ja tukiperhettä osallistui Famile-valmennuspäivään.

Lauantaina järjestettiin ensimmäinen Famile-valmennuspäivä etänä, joka jäi maaliskuussa koronaepidemian jalkoihin. Pienet tekniset haasteet eivät meitä lannistaneet (vaikka operaattorin verkko kaatui valtakunnallisesti kesken päivän…). Kymmenestä perheestä yhdeksän pysyi langoilla.
Livenä päivää olivat vetämässä Mari, Jonna ja Titta. Testasimme myös Millan ja Antin kokoamia videoluentoja. Ne toimivat loistavasti.
Vaikka ryhmä ei ollut fyysisesti yhdessä, niin ryhmäytymistä saatiin jatkettua ja säilytettyä ja kaikki perheet ovat hyvin prosessissa mukana.
Tämä oli hyvä kokemus ja saimme välittömästi palautetta perheiltä siitä, että sisältö päivään oli laadukasta ja hyvin suunniteltua, kiinnostus säilyi yllä ja harjoituksia luentojen seassa oli riittävästi. Lupaava kokemus, josta lähdetään jalostamaan.

Seuraavat aloittavien perheiden valmennuspäivät on aikataulutettu toukokuulle, eli mukaan saadaan nyt kattavasti kiinnostuneita riippumatta perheen asuinpaikasta.

Menossa mukana olivat myös Sisu ja Symppis ❤️ #perhehoito #familevalmennus #sijaisperhe #tukiperhe #lastensuojelu