Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

BLOGI: Haasta ajattelemaan, auta löytämään voimavarat ja yhteinen sävel

Jokaisella meistä voi elämässä tulla vastaan hetki, jolloin on vaikea päästä eteenpäin. Entä jos tuntuu, että on yksin eikä voimavaroja ole? Tällöin tarvitaan tukea ja apua.

Toivon, motivaation ja voimavarojen yhdessä etsiminen asiakkaiden kanssa on Familar avopalveluiden savolaisten sote-ammattilaisten arkipäivää. Savolaisuus on tässä tapauksessa ehdottomasti voimavara. Savolainen ei anna valmiita vastauksia, vaan haastaa kumppaninsa ajattelemaan: ”suattaa olla tae suattaa olla olematta”. Familar Pohjois-Savon avopalvelut ja Itä-Suomen perhehoitopalvelut sijaitsevat legendaarisen Kuopion torin laidalla, keskellä elävää Savoa. Avopalvelupäällikkö Hanna Löytömäki on työskennellyt vuodesta 2001 nuorten psyykkisen kuntoutusohjauksen saralla yksityisellä palveluntuottajalla. Avokuntoutuspalveluja on kehitetty moniammatillisen työryhmän voimin vuodesta 2011 ja palvelutarjonta on nykyisin hyvin monipuolinen.

– Palveluidemme tarkoituksena on edistää tuen tarpeessa olevien yksilöiden ja perheiden vuorovaikutusta, toimintakykyä, psyykkistä kuntoutumista ja hyvinvointia heidän omassa toimintaympäristössään. Osaamisemme on psykiatrisessa lastensuojelutyössä. Pyrkimyksenä on ehkäistä kodin ulkopuolisia hoito- ja sijoitusjaksoja, Hanna kertoo.

Tällä hetkellä lupsakkaan tiimiimme kuuluu perheohjaajia, kuntoutusohjaajia, psykiatrinen sairaanhoitaja, psykologi, sosiaalipsykologeja ja sosiaalityöntekijä. Työryhmässä on kaksi psykoterapeuttia sekä kolme neuropsykiatrista valmentajaa. Neljällä työntekijällä on kokemusta myös perhehoitajana toimimisesta. Työntekijöillä on erityisosaamista kognitiivisen kuntoutuksen, ratkaisukeskeisyyden ja kiintymyssuhdetyöskentelyn menetelmistä. Jokaiselle asiakkaalle räätälöidään hänen tarpeisiinsa mahdollisimman hyvin vastaava työpari tai -ryhmä.

– Tämä tuo työhön sopivasti vaihtelua ja haastaa jatkuvaan itsensä kehittämiseen ja kouluttautumiseen, sanoo perhehoitopalveluista vastaava Anne Suvela. Meitä on kymmenen erilaista tyyppiä erilaisella ammattitaustalla. Savolaista huumoria ja joustavuutta löytyy onneksi kaikilta!

Voit lukea aiheesta pidemmän jutun seuraavasta Familar Uutiset -lehdestä.