Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Kesäloma on koululaisen parasta aikaa!

Kesäloma on koululaisen parasta aikaa, näin myös Pikku-Eemelissä.

Kesälomalla nautittiin lastensuojelussakin helteistä, auringosta ja Suomen luonnosta. Pikku-Eemelistä tehtiin kesälomalla useita päiväretkiä mm. uimarannoille, Särkänniemeen ja useamman yön mökkireissu Sastamalaan järven rannalle. 

Työntekijän näkökulmasta työskentely lastensuojelussa kesäloma -aikaan on mielekästä, antoisaa ja erilaista kuin kouluarkena. Kesäloma -aikaan voidaan hieman hengähtää, vaikka töissä ollaankin ja suunnitella lasten ja nuorten kanssa päiviin yhteistä tekemistä ja kesälomareissuja. Kesälomalla jätetään hetkeksi kouluarjen rutiinit ja aikaiset heräämiset sivuun ja otetaan rennosti lomaillen, kuitenkin muistaen lasten tarvitsema struktuuri ja yksikön pelisäännöt.

Kun lähdetään mökkeilemään, suunnitellaan reissua jo hyvissä ajoin, pakataan uikkarit, yövaatteet ja hyvää mieltä kassiin myös työntekijöiden toimesta. Mökkeilyyn kuuluu osana uiminen ja saunominen yhdessä lasten kanssa; näytetään lapsille siviilipuolta itsestä, jonka on työssä huomannut lähentävän suhdetta lapsiin. Illalla käperryttiin yhdessä sohvalle katselemaan elokuvaa ja aamulla herättiin hiukset solmussa yhteisesti valmistetulle aamupalalle. Mökkeillessä voi ja saa olla oma itsensä ja unohtaa hetkeksi yksikössä läsnä olevan työ -minän. 

Välillä kesälomareissujen aikana lähes unohtaa olevansa töissä!

Tutustu lisää Pikku-Eemeliin täältä!