Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Koronavirus, poikkeustilanne ja perhehoito Familarissa

Nyt vallitsevat poikkeusolot koskettavat jokaista suomalaista vaikuttaen meidän kaikkien arkeen.

Joudumme jokainen miettimään osaltamme, miten sopeutua parhaalla mahdollisella tavalla vallitseviin olosuhteisiin. Tämä ei varmasti kaikissa tilanteissa ole helppoa, ja vaatii venymistä sekä epävarmuuden sietämistä – mahdollisesti vielä pitkäänkin.

Poikkeustilanteesta huolimatta, perustyömme Familarin perhehoidossa jatkuu ennallaan. Tuen tarve ei ole muuttunut, ja olemmekin päässeet miettimään uudenlaisia tukimuotoja sen varmistamiseksi, että sijaisperhe saa poikkeustilasta huolimatta riittävän tuen. Tilanteessa, jossa valtionjohdolta on tullut selkeä ohje välttää kaikkia ylimääräisiä kontakteja – pois lukien aivan välttämättömät tapaamiset – on äärimmäisen tärkeää, että toteutamme suurimman osan tuesta ja työskentelystä mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksillä. Näin voimme omalta osaltamme minimoida tartuntariskiä. Olemmekin monen perheen kohdalla sopineet, että tukityö tapahtuu puhelimitse tai videovälitteisesti. Onneksi työntekijöillämme on käytössä hyvät ja toimivat työvälineet, jotka mahdollistavat etätyön!

Teemme tiivistä yhteistyötä myös viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa. Seuraamme valtionjohdon ja muiden viranomaisten ohjeistuksia ja tilannepäivityksiä aktiivisesti, ja tarvittaessa pystymme muuttamaan omia käytäntöjämme nopeallakin aikataululla vastaamaan viranomaisten ajantasaisia ohjeita ja suosituksia. Lapsi- ja perhekohtaisissa asioissa tiedotamme muutoksista sijaisperheitämme suoraan vastuutyöntekijän kautta, ja yleisiä käytäntöjä sekä ohjeistuksia koskevaa tietoa välitämme kootusti perhehoitajillemme sähköpostin välityksellä.

Teemme perhehoidossa parhaamme, että lapsilla, sijaisperheillä ja henkilöstöllämme on ajantasainen tieto ja taito sekä tarvittava tuki selviytyä tässä haastavassa tilanteessa. Uskomme vahvasti, että yhdessä selviämme tästäkin!

Pysytään kaikki terveinä ja nautitaan auringosta yhdessä lasten kanssa!

Roosa Varis

Palvelupäällikkö

Etelä-Suomen perhehoito