Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Myllykoto Kouvolassa sai upouudet toimitilat

Myllykoto Kouvolan Voikkaalla on 14-paikkainen lastensuojelulaitos, joka muodostuu 7-paikkaisesta perusyksiköstä ja 7-paikkaisesta erityisyksiköstä. Myllykodon toiminnassa korostuu vahva psykiatrinen osaaminen osana lastensuojelutyötä. Myllykodossa työskentelee kokenut ja ammattitaitoinen henkilöstö.

Entisten toimitilojen tultua tiensä päähän, aloitettiin viime vuonna uudisrakentaminen samalle tontille. Pihatöiden valmistuttua kesäkuussa, voidaan yllä olevien kuvien mukaan todeta uudisrakennuksen olevan erittäin onnistunut. 

”Olipa miellyttävää palata töihin kesäloman jälkeen, kun paikat olivat kokonaisuudessaan valmiit” toteaa yksikönjohtaja Ari Kortelainen. Arin mukaan uusissa tiloissa korostuvat asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuus ja tilojen terveellisyys. Väljät ja yhteisölliset tilat ovat omalta osaltaan entisestään rauhoittaneet yksikön arkea. Myös hyvin suunnitellun pihan käyttömahdollisuudet ovat toisenlaiset entiseen verrattuna. 

Familarin lastensuojelupalveluiden johtaja Mikko Määttänen kertoo Familarin panostavan voimakkaasti tilojen kuntoon: ”Vastikään käynnistettyjen kolmen uudisrakennuskohteen lisäksi satsaamme merkittävästi nykytilojen perusparannuksiin. Kokonaispanostuksemme tänä vuonna kiinteistöihin nousee useisiin miljooniin. Laadukkaiden lastensuojelupalveluiden tuottaminen edellyttää toimimista niihin suunnitelluissa terveellisissä ja turvallisissa toimitiloissa, niin asiakkaille kuin henkilöstölle.”