Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Omaohjaaja -teemavuoden heinäkuun teema on ”Täällä mä oon”

Heinäkuu on lomailun kulta-aikaa!

Lomakautta ennakoidaan, sillä omaohjattavan tulee tietää, kuka hänen asioitaan hoitaa omaohjaajan lomaillessa. Myönteiset tunteet muodostavat hyvinvointimme perustan ja on tärkeää, että omaohjattava tietää, että hänestä huolehditaan ja toisaalta myös sen, että hän ei unohdu omaohjaajalta vaikka näkemiseen tulee tauko. Omaohjaaja voi kirjoittaa valmiiksi lomansa aikana omaohjattavalle annettavan viestin ja auttaa omaohjattavaa ennakoimaan loma-aikaa yhteisen suunnitelman avulla.

Kesäajalle kannattaa suunnitella mukavaa tekemistä yksikköön, vapaa-ajalle ja kotiharjoitteluihin. Esimerkiksi huoneentaulun tai kalenterin avulla voi tehdä näkyväksi omaohjaajan loma-ajan ja tuuraajan sekä kesän menot ja suunnitelmat. Näin omaohjattavan on helppo palata asioiden äärelle ja seurata ja toteuttaa tehtyä suunnitelmaa. Loman jälkeen voi yhdessä palata asiaan ja arvioida sitä, menikö kaikki suunnitelman mukaan.