Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Omaohjaajuuden ytimessä -koulutus

Omaohjaajuuden ytimessä -koulutukset ovat startanneet Familarissa. Familarissa vietetään omaohjaaja -teemavuotta ja koulutus on osa laajempaa kokonaisuutta.

Omaohjaajuus on yksi työn tärkeimmistä kivijaloista toimivan tiimiaikuisuuden lisäksi. Suhde ja vuorovaikutus lapsen/nuoren kanssa on kaiken muutoksen lähtökohta, sillä ilman toimivaa ihmissuhdetta ei korjaavia kokemuksia lapselle pääse syntymään. Omaohjaajuus on äärimmäisen arvokas, mutta vaativa rooli – se on iso pala jonkun lapsuutta ja nuoruutta, joten sillä arvostuksella siihen tulisi suhtautua. Leikkisyys ja heittäytyminen ovat tärkeitä taitoja ja niiden pariin innolla heittäydyttiin. Koulutus tarjoaa tiedollista syventämistä traumoista, kiintymyssuhde- ja kehityshäiriöistä, keinoista ja menetelmistä sekä perheiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Koulutuksesta omaohjaajat saavat keinoja vahvistaa suhdetta lapseen sekä myös tukea vastuulliseen rooliinsa.

Tampereen sekä Seinäjoen ryhmät ovat alkaneet syksystä 2021 ja Kouvolan ryhmä pääsee aloittamaan alkuvuodesta 2022. Koulutus on vuoden mittainen kokonaisuus, mikä pitää sisällään lähipäiviä sekä välitehtäviä videokoulutusmateriaaleineen. Ensimmäisten ryhmien pääkouluttajana toimii perheterapeutti Mira Norräng. Ensimmäisen kerran etäkoulutuksen jälkeen päästiin myös lähiopintojen äärelle. Ryhmiin osallistuu ohjaajia useasta eri yksiköstä, mikä mahdollistaa vertaisoppimisen.