Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Palveluntuottajien yhteinen ponnistus laadun parantamisessa!

Sospron ja Familarin sijaishuollon yksiköiden käytössä on ollut pari vuotta yhteistyössä muokattu toimintakykymittari. Tämä sai alkunsa 2020 vuonna toteutetusta Tampereen kaupungin Sote Digi kokeilusta.

Palveluntuottajien avopalveluiden toiminta-alueilla herättiin 2021 huomioimaan myös avohuollon erityisyyttä toimintakykyä arvioidessa. Koska valmista avopalveluasiakkaalle sopivaa toimintakykymittaria ei ole ollut käytössä, lähtivät Familarin ja Sospron avopalvelut työstämään mittaria.

Yhteinen suunnittelutyö ja toimintakykymittarin toteuttamiseen tehty työ on korostanut palveluntuottajien välistä kumppanuuden tunnetta. Sekä Familarilla, että Sosprolla nähdään, että lastensuojelun palveluita tuottavien toimijoiden yhteistyötä voitaisiin hyödyntää jatkossa enemmänkin, jotta asiakkaiden saaman palvelun laatu kasvaa entisestään. Toimintakykymittarin koetaan palvelevan avopalveluiden asiakkaiden, lasten, nuorten ja perheiden lisäksi myös sosiaalityöntekijää palvelun vaikuttavuuden arvioimisessa.