Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

PERHEHOIDON BLOGI: Hyvän Tuulen Purjehdus

”Tämä ei ollut sitä mitä kuvittelin, tämä oli paljon parempaa”

Familarin sijaishuollon nuorille ja aikuisille tarjoutui syyskuun lopussa ainutlaatuinen tilaisuus. Saimme osallistua Suomen Nuorisopurjehtijoiden (Snupu) järjestämälle Hyvän Tuulen Purjehdukselle kuunari Helenalla. Vietimme viikonlopun Turun saaristossa purjehtien ja kauniista säästä nauttien.

Kuunari Helenalla kaikki pääsivät nostamaan ja laskemaan purjeita sekä ohjaamaan purjelaivaa. Kaikille lankesi myös ruuanlaitto- ja siivousvuoro. Niistäkin selvittiin yhteistyöllä enemmän kuin hienosti. Opimme reissussa muun muassa mikä on meisseli, dingi, lifeline ja puksprööti. Harjoittelimme pelastautumispuvun käyttöä, dingin ohjaamista sekä kastliinan heittoa.

Reissun parasta antia oli varmasti se, että nuoret saivat uusia hienoja kokemuksia, onnistumisia sekä uusia ystäviä. Kun yksi nuori kertoi, että: ”Tämä ei ollut sitä mitä kuvittelin, tämä oli paljon parempaa”, voi olla tyytyväinen, että jotain oleellista on todellakin saavutettu.

Ihan mahtavia, osaavia ja hauskoja nuoria meillä oli reissussa mukana! Todellakin nimensä veroinen Hyvän Tuulen Purjehdus! Kiitos kaikille nuorille, snupuille sekä Helenan miehistölle ja tietty Familarin aikuisille myös. Ja kiitos Helena, toivottavasti näemme uudelleen! ❤

– Hanna Vanhala (perheohjaaja, yhteisöpedagogi)

ps. Saamme lukea purjehduksesta vielä lisää, myös erään nuoren oman tarinan, seuraavasta Familar Uutiset-lehdestä!