Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

PERHEHOIDON BLOGI: Päivä perhehoidon lomaperheenä

Aamupalan jälkeen saa valita leikin. Autoleikit ja työkaluleikit ovat tänään kaikkein halutuimmat. Sitä ennen tietenkin hetki flossausta. 

Ennen kahdeksaa avaan lastenhuoneen oven. Sängyistä löytyy hymyilevät ja uniset lapset. Saan heti hyvän huomenen toivotukset kera aamuhalausten. ”Luulin jo ettei koskaan tulisi aamu” sanoo yksi lapsista. Taitaa päivän leikit jo poltella. Lasten katsoessa lastenohjelmia valmistuu aamupala. Pöydän kattauksen hoitavat lapset, jonka jälkeen syödään yhdessä. Aamupalan jälkeen saa valita leikin. Autoleikit ja työkaluleikit ovat tänään kaikkein halutuimmat. Sitä ennen tietenkin hetki flossausta. 

Seuraavaksi lähdemme koko porukka ulos retkelle. Puistossa leikitään palomiehiä, otetaan kovat vauhdit keinussa ja leikitään autoilla hiekkalaatikolla. Riitaa meinaa tulla keinuvuoroista, mutta tilanne menee nopeasti ohi.

Sitten on vuorossa lounas ja tänään on tarjolla keittoa. ”Tää on mun lempiruokaa” sanoo yksi lapsista. Hymyilen, koska olen toki selvittänyt asian etukäteen perhehoitajilta. 

Ennen päiväunia luetaan vielä satu. Tänään luetaan Ville Vilkastus -tunnesatua. Sadussa on pieniä tarinoita Ville-apinasta ja lopuksi mietitään yhdessä mikä tunne tarinassa oli. Pettymyksen tunne oli tällä kertaa lasten mielestä surun tunne. Mietitään milloin on tuntenut pettymystä ja milloin surua. Ilon tunteen kirjan tarinasta lapset tunnistivat hyvin. Sadun jälkeen lähdetään päiväunille.

Päiväunien jälkeen on välipalan aika. Jos unet ovat sujuneet hyvin niin lapset saavat lukea välipalapöydässä Aku Ankkaa. Tälläkin kertaa unet sujuivat hyvin. Välipalan jälkeen on aika soittaa puhelu perhehoitajille. Voi kuinka onnellisia lapset ovat kuullessaan perhehoitajien äänet. ”Pian nähdään. Me rakastetaan teitä.” Sanovat niin lapset kuin aikuisetkin toisillensa. Eräs perhehoitajan lomittaja hieman herkistyy puhelua kuunnellessa!

Seuraavaksi vietetään hetki sisällä värityskirjoja värittäen ja sitten lähdetään ulos pelaamaan sählyä. Matkalla takaisin kotiin kerrataan yhdessä liikennesääntöjä.

Ennen päivällistä tehdään kakku. Tänään on herkkupäivä, joten pidämme juhlat. Lapset tekevät upean ja herkullisen kakun, jota sitten ruuan jälkeen yhdessä syödään.

Vielä päivän viimeinen ulkoilu. Kuravaatteiden ansiosta voi vähän hyppiä vesilätäköissä ja leikkiä vähän myös Spidermania.

Herkkupäivän kunniaksi syödään pikkuisen vielä karkkia ja kuivattuja hedelmiä sekä katsotaan koko porukka elokuva. Autot-elokuva sai eniten ääniä tältä raadilta.

Iltapala, iltapesut sekä hetki lukemista, jonka jälkeen lapsille toivotetaan hyvät yöt halausten kera klo 20. Onpas meillä ollut mukava päivä!

Päivät sujuvat perhehoitajien tarkkojen ohjeiden ja samanlaisen struktuurin vuoksi todella hyvin. Lapset tietävät mitä tapahtuu ja samankaltaisuus tuo juuri tarvittavan turvan. Uni tulee aikuisillakin illalla hetkessä, koska päivä on ollut hektinen, ajoittain raskaskin, mutta myös älyttömän antoisa.

– Titta (Lyhytaikainen perhehoitaja)