Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Sosiaali- ja terveysministeriön pyöreän pöydän keskustelut

Familar osallistui viime viikon perjantaina Sosiaali- ja terveysministeriön järjestämään pyöreän pöydän keskusteluun, jossa oli koolla yli 20 alan toimijaa koulutuksen, valvonnan, järjestöjen ja palveluntuottajien näkökulmista.

Pyöreän pöydän aiheina oli sijaishuollon työntekijöiden veto- ja pitovoima, sijaishuollon työturvallisuus ja julkisuuskuva sekä lainsäädännön muutostarpeet. Osallistujat esittivät sijaishuollon työvoiman tutkimuksen ajankohtaisia tuloksia, ratkaisuja työturvallisuuteen, pohdintaa sijaishuollon alan erityisyydestä, koulutustarpeista ja muutostarpeista.

Ratkaisuna toivottiin sijaishuollossa asuville lapsille kohtaamistyön ammattilaisia, jotka pysyvät työssään ja turvalliset työyhteisöt, joissa on hyvää johtamista ja eettinen työkulttuuri. Sijaishuollon tulee vastata lapsen yksilöllisiin tarpeisiin, joka toteutuu riittävillä resursseilla, oikeudenmukaisella palkkauksella, ajankäytöllä, moniammatillisella yhteistyöllä ja ammattitaidon lisäämisellä.