Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Sosiaalipedegoginen hevostoiminta toivottaa Hyvää Joulua : )

Kuntoutuskoti Oivassa arkea rytmittää erilaiset yksilö- ja ryhmätoiminnat

Kuntoutuskoti Oivassa arkea rytmittää viikko-ohjelman lisäksi erilaiset yksilö- ja ryhmätoiminnat, jotka nousevat nuorten omista tarpeista ja lähtökohdista. Yksi pienryhmistä on sosiaalipedagoginen hevostoiminta, jonka pikkujouluja vietettiin 7.12. Ryhmä on antanut ohjaajan näkökulmasta katsottuna kaikille osallistujille paljon iloa, onnistumisen kokemuksia sekä vahvistanut näkemystä siitä, että luonto ja eläinpedagoginen lähestymistapa ovat tärkeää nuorisopsykiatrisessa kuntoutustyössä. Nuoret ovat päässeet hevosten kanssa työskennellessään oppimaan itselleen paljon uusia asioita, kuten mm. vastuunottoa eläimen hyvinvoinnista ja päässeet tutussa pienryhmässä harjoittelemaan sosiaalisia tilanteita sekä saamaan yksilöllisiä onnistumisen kokemuksia. Jokaisen ryhmäkerran päätteeksi nuoret ovat antaneet itselleen ja muille positiivista palautetta ryhmässä tehdyistä ja koetuista asioista. Hevosen eleiden ja ilmeiden kautta olemme päässeet keskustelemaan omien tunteiden ja toimintatapojen peilautumisesta muihin ihmisiin ja itseemme.

Käännämme hiljalleen katseemme kohti vuotta 2020 ja jatkamme edelleen kuntoutuskoti Oivan arjen suunnittelua nuorten toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Jokainen ohjaaja tuo arjen työhön mukaan omia vahvuuksiaan ja itselleni hevos- sekä luontotoiminta on ollut aina lähellä sydäntäni. On hienoa, että olen voinut ohjaajan työhöni tuoda omia vahvuuksiani ja osaamistani esimerkiksi hevosten parissa toimimisesta. On ollut hienoa huomata, että nuoret ovat ryhmän toiminnan kautta päässeet kokemaan luonnossa ja eläinten kanssa toimimisen hyötyjä, ja pystyneet näitä elementtejä myös tuomaan osaksi omaa arkeaan.

Rauhaisaa joulun aikaa ja toiveiden täyteistä vuotta 2020!

Terveisin; Jenni Hokkanen ja kuntoutuskoti Oivan porukka