Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

TaikaTallissa harjoitellaan tunnetaitoja ja opitaan iloitsemaan onnistumisista

Seinäjoen Ylistarossa Polle-seinämaalaus toivottaa tervetulleeksi tutustumaan omiin voimavaroihin ja löytämään keinoja elämänhallinnan tueksi. TaikaTalli on osa Familar-Etelä-Pohjanmaan sosiaalipedagogisen hevostoiminnan palvelukokonaisuutta, johon kuuluu lisäksi yksilöohjauskäynnit sekä ryhmätoiminnot lastensuojelun tukitoimena.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta perustuu toiminnallisuuteen, yhdessä tekemiseen, elämyksellisyyteen ja ratkaisukeskeisyyteen. Toiminnassa ja ohjauksessa kulmakivenä on asiakkaan omien voimavarojen tukeminen, tunteiden tunnistaminen ja sanoittaminen sekä onnistumisien kautta itsetunnon vahvistuminen ja ilon löytyminen elämään.

Taikatallissa keskitytään erityisesti toiminnanohjauksen haasteisiin ja harjoitellaan tarkkaavuuteen ja keskittymiseen liittyviä taitoja. Ryhmä on suunnattu 6-9 vuotiaille nepsy -haasteisille lapsille ja heidän perheilleen tukemaan arjen toimintoja ja tunnesäätelyn kehittymistä. TaikaTallissa työskentelee kahden ohjaajan lisäksi hevosia, poneja, lampaita, kissaveljekset Mörö ja Kölli sekä puput Töyhtö ja Hyyppä. Tallin tilat ja erilaiset toiminnot on suunniteltu tukemaan tarkkaavuutta ja helpottamaan toiminnanohjausta. Tallissa on erilaisia tehtäväkoreja, kuva- sekä väristruktuureita ja lyhyitä ohjeita ohjaamaan toimijaa omatoimisuuteen. Tallin sosiaalitilassa kokoonnutaan jokaisella tapaamisella täyttämään päiväkirjaa ja tekemään erilaisia kaveri- ja tunnetaitoihin liittyviä tehtäviä joihin ideat usein löytyvät tallissa tehdyistä harjoitteista.

Taikatalli ja muut hevostoiminta-asiakkaat ovat osa tallin yhteisöä. Yhteisten eläintenhoitotehtävien avulla opitaan ottamaan vastuuta, kokemaan merkityksellisyyttä ja mikä tärkeintä, koetaan olevamme tärkeitä ja ainutlaatuisia.

Elina Hopeavuori, sairaanhoitaja (amk) spht®-ohjaaja, neuropsykiatrinen valmentaja
Jonna Leppäharju, sosionomi (amk) spht®-ohjaaja Essi Lauronen, sosionomi (amk) spht®-ohjaaja