Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

TURVAllista sekä aurinkoista kesää kaikille kuntoutuskoti Oivasta!

Kesä on alkanut lämpimänä ja kauniita päiviä olemme hyödyntäneet luonnossa liikkuen sekä sosiaalipedagogisen hevostoiminnan pienryhmän toiminnalla. Green Caren periaatteisiin perustuva luontotoiminta on jäänyt pysyväksi osaksi Oivan kuntoutuksellista arkea. Luontoliikkumista olemme toteuttaneet Green Caren yksilöohjauksena, ryhmätoiminnan sisällä sekä kohdennettuna pienryhmän aktiivisena patikointina. Keskeistä luontotoiminnallemme ovat olleet luontosuhteen tunnistaminen, luonnon elvyttävyyden kokemukset, osallisuus sekä arkiliikunnan lisääminen. Luontotoiminta… Lue lisää »TURVAllista sekä aurinkoista kesää kaikille kuntoutuskoti Oivasta!

Kesä on alkanut lämpimänä ja kauniita päiviä olemme hyödyntäneet luonnossa liikkuen sekä sosiaalipedagogisen hevostoiminnan pienryhmän toiminnalla. Green Caren periaatteisiin perustuva luontotoiminta on jäänyt pysyväksi osaksi Oivan kuntoutuksellista arkea. Luontoliikkumista olemme toteuttaneet Green Caren yksilöohjauksena, ryhmätoiminnan sisällä sekä kohdennettuna pienryhmän aktiivisena patikointina. Keskeistä luontotoiminnallemme ovat olleet luontosuhteen tunnistaminen, luonnon elvyttävyyden kokemukset, osallisuus sekä arkiliikunnan lisääminen. Luontotoiminta keskittyy voimavarojen sekä yksilön kokemusmaailman rikastamisen ympärille ja toiminnassa keskeistä onkin, että kaikki luontoon suuntautuva tekeminen tukee onnistumisen, elpymisen sekä elämyksellisyyden kokemuksia. Luontotoiminnassa olemme konkretisoineet tavoitteemme erilaisten rentoutumisen, hiljentymisen sekä mielenmaisema harjoitteiden kautta ja pyrkineet tietoisesti keskittymään luonnon aistimaailmaan sekä rauhoittavaan ympäristöön. Nuoret ovat myös toteuttaneet omia ohjaushetkiään ja kesän retkillä olemmekin harjoitelleet improvisaatiota sekä voimaannuttavaa valokuvausta. Nuorille ohjauskokemukset ovat tuoneet rohkeutta sekä onnistumisen kokemuksia ja nämä ovatkin arvokkaita hetkiä nuoren kuntoutuspolulla lisäten uskoa omaan tekemiseen. Luonto sekä ryhmätoiminta on myös hionut nuoria yhtenäiseksi porukaksi, jossa kaikkia kannustetaan. Ilmapiiri luontoretkillä on ollut vapautunut sekä rento. Ohjaajina voimmekin todeta, että luonto on tosiaan meitä ihmisiä yhdistävä tekijä. Luontoretkillä emme ole ohjaajia ja nuoria vaan yhtenäinen porukka, joka nauttii luontoympäristöstä ja yhteisistä hetkistä.

Green Careen perustuvaa yksilöohjausta olemme kehitelleet pilottikokeiluna noin vuoden ajan. Yksilöohjaus on intensiivinen sekä yksilöllinen ohjauskokonaisuus, jossa nuoren kanssa keskitytään lisäämään kokonaisvaltaista toimintakykyä ja tunnistamaan luontotoiminnan kautta oman hyvinvoinnin osa-alueita sekä itsetuntemusta. Yksilöohjaus suunnitellaan ja toteutetaan nuoren kanssa yhteistyössä aina kokonaistavoitteiden asettamisesta toiminnan loppupalautteeseen saakka.  Yksilöohjaukseen osallistumisestaan nuori saa itselleen myös erillisen todistuksen. Green Care yksilöohjaus sekä syvällisempi ohjauksellinen luontotoiminta liittyy Oivan ohjaajan Green Care Pro korkea-asteen koulutuskokonaisuuteen.

Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan pienryhmä puolestaan aloitteli toimintaansa toukokuussa. Hevostoiminta on ollut Oivassa suosittua ja sarjassaan jo viides hevostoiminnan pienryhmä. Hevostoiminnan aktiivisen tekemisen lisäksi olemme keskittyneet kehomme tuntemuksiin, rauhoittumiseen, rentoutumiseen sekä vuorovaikutussuhteen luomiseen hevosen kanssa. Hevosen reagointi sekä läsnäolo toimii hyvänä peilinä meidän omille ajatuksillemme sekä tunteille. Hevosryhmä on yhdessä tekemistä ja nuoret mukavasti jakavat vastuutehtävät sekä sopivat keskenään esimerkiksi ratsastusvuorot. Hevostoiminta itsessään sijoittuu kauniiseen maalaismaisemaan,  jossa itse luontoympäristö tukee hetkeen pysähtymistä sekä eläimistä ja luonnon äänistä nauttimista. 
Nautitaan Suomen kauniista kesästä ja kerätään varastoon aurinkoa syksyä varten!