Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Uuden vuoden toive

Omaohjaajatyöskentely on monisyistä ja prosessit sekä toteutukset voivat poiketa toisistaan paljon, kuten omaohjaajavuoden käynnistänyt Uuden vuoden toive -tehtäväkin osoittaa. Omaohjaajat ovat kuulleet toiveita ja suunnitelleet toteutuksia omaohjattaviensa näköisesti, tässä pari esimerkkiä idearikkaiden omaohjaajien toteutuksista!

Eräs omaohjaaja pohti Uuden vuoden toive -tehtävän yhteydessä sitä, miten voisi ylläpitää hyvää omaohjaajasuhdetta tilanteessa, jossa nuori siirtyy useammaksi viikoksi pois yksiköstä. Omaohjaaja hommasi nuorelle Survival Kit -kassin, josta löytyi muun muassa yhteisestä tekemisestä muistuttava pehmolelu, kasvonaamioita, herkkuja ja pidemmän aikaa haaveissa ollut huppari. Nuori oli Survival kitin saatuaan positiivisesti yllättynyt ja erityisen ilahtunut siitä, miten omaohjaaja oli osannut valita pakkaukseen kaikkia hänen lempiasioitaan.  

Omaohjaajat joutuvat työskentelyssä laittamaan myös itseään likoon, mistä malliesimerkki on kissarakkaalle nuorelle järjestetty visiitti paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen. Erityiseksi tilanteen tekee se, että nuoren omaohjaaja pelkää kissoja! Nuori ja omaohjaaja pääsevät käynnillä hoivaamaan kissoja yhdessä ja samalla toteutuu nuoren suunnitelma siitä, että omaohjaaja voisi mahdollisesti päästä eroon kissapelostaan.  

Omaohjattavien toiveita on toteutettu myös käymällä pakohuonereissulla (oli muuten onnistunut vapautuminen!) ja sopimalla tukkataikojen tekemisestä. Lisäksi vielä salaisia suunnitelmia muhii omaohjaaja-agenttien mielissä odottelemassa paljastusta. Omaohjattaville jo paljastetut yllätykset ovat saaneet aikaan hyvää mieltä sekä lapsissa että aikuisissa ja lapset ovat olleet vaikuttuneita siitä, miten hyvin omaohjaajat heitä tuntevat.