Eemelin perhetukiyksikkö

Eemelin perhetukiyksikkö Harjavallassa tarjoaa eripituisia arviointi- ja kuntoutusjaksoja sekä jälkihuoltoa. Perhetukiyksikössä on viisi viihtyisää perheasuntoa.

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Yleisesittely

Harjavallassa sijaitsevan perhetukiyksikön palveluita ovat:

  • Laitosmuotoinen perhekuntoutus
  • Kotiin tehtävä avoperhekuntoutus
  • Jälkihuolto

Eemelin perhetukiyksikkö tarjoaa eripituisia arviointi- ja kuntoutusjaksoja. Perhetukiyksikössä on viisi viihtyisää perheasuntoa. Perhekuntoutus on hyvä vaihtoehto silloin, kun perhe tarvitsee vahvempaa tukea esimerkiksi vanhempien väsymyksen tai vanhemmuuden muiden haasteiden vuoksi lasten kanssa toimimiseen ja perheen arkeen. Perheohjaajilla on vahva osaaminen maahanmuuttajien kanssa tehtävästä työstä sekä neuropsykiatristen asiakkaiden kohtaamisesta. Kuntoutus soveltuu myös esimerkiksi nuorille ensisynnyttäjille jo odotusaikana.

Perhekuntoutuksen lisäksi perhetukiyksikkö tekee kuntouttavaa työtä asiakkaan kotiin sekä tarjoaa jälkihuoltoa.

Toiminta-ajatus

Perheeseen tehtävän työn toiminta-ajatuksena on perheen voimavarojen, osallisuuden ja toimintakyvyn sekä vanhemmuuden tukeminen kunnioittaen perheen yksilöllisyyttä. Tavoitteena on vahvistaa vanhempien kykyä hallita lapsiperheen arki siten, että kuntoutusjakson jälkeen perheen on mahdollista jatkaa asumista kotonaan. Vanhemman ja lapsen kiintymyssuhteen vahvistaminen on iso osa kuntoutusta.

Arki meillä

Perheellä on käytössään oma asunto. Perhe saa tukea ja ohjausta arkeen lastensa kanssa. Työskentelymuotoina perhekuntoutuksessa on esimerkiksi erilaiset ryhmät sekä lapsille että aikuisille, perhe- tai parisuhdeterapia, Eläinavusteinen terapia, Theraplay®, Videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaus VIGMLL®, Neuropsykiatrinen valmennus tai Voimauttava valokuva.

Perheenjäsenet osallistuvat kuntoutuksen suunnitteluun. Viikko-ohjelmassa huomioidaan kunkin perheenjäsenen toiveet, esimerkiksi harrastuksia koskien.

Koulunkäynti

Perhekuntoutuksessa asuvat lapset käyvät koulua joko Harjavallan ala- tai yläkoulussa tai Eemelin koulussa.

Tilat ja ympäristö

Perhetukiyksikkö sijaitsee Kokemäen joen tuntumassa kolmen kilometrin matkan päässä Harjavallan keskustan palveluista. Ympäristö tarjoaa ison pihapiirin sekä mukavat ulkoilumaastot lähialueella. Perhetukiyksiköllä on perheasuntojen lisäksi toimivat yhteiset tilat. Lapsille löytyy monenlaista tekemistä eri ikäiset lapset huomioiden.

Henkilökunta

Henkilökuntamme koostuu sosionomeista ja sairaanhoitajista. Perhetukiyksiköllä on käytettävissä myös kaksi psykoterapeuttia. Perheohjaajilla on ammatillisia täydennyskoulutuksia, kuten neuropsykiatrinen valmennus, eläinavusteinen terapia ja erilaiset muut menetelmäkoulutukset. Familar Oy tarjoaa henkilökunnalle ajankohtaisia täydennyskoulutuksia vuosittain.