Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Eemelin perhetukiyksikkö

Meillä Eemelin perhetukiyksikön perhekuntoutuksessa perheillä on mahdollisuus osallistua eripituisiin arviointi- ja kuntoutusjaksoihin. Lisäksi voimme tarjota tehostettua perhetyötä perhekuntoutuksen työotteella ennen ja jälkeen perhekuntoutuksen sekä järjestämme valvottuja tapaamisia ja valvottuja vaihtoja.

socfinder 3
Socfinder 14
Socfinder 6
PTY sisäkuvat-1
Socfinder 8
Socfinder 12
sisakuva2-1500x430-291-0-750-315-1505400142-0-0-0-0-1506336243
PlayPause
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Eemelin perhetukiyksikkö sijaitsee Harjavallassa rauhaisella omakotitaloalueella, jossa lapsilla on mahdollisuus leikkiä isolla, mahdollisuuksia antavalla piha-alueella. Perhetukiyksikössämme on viisi viihtyisää erikokoista perheasuntoa. Perhetukiyksiköltämme on noin kolme kilometriä matkaa Harjavallan keskustan palveluihin. Perheasuntojen lisäksi perhetukiyksikössämme on lisäksi toimivat yhteiset tilat, jotka ovat kaikkien perheiden käytössä sovitusti. Meillä työskentelee myös eläimiä, joiden tehtävänä on olla avuksi perheitä varten.

Perhekuntoutuksessamme vanhemmilla on mahdollisuus voimaantua ja vahvistua arjen haasteiden yllättäessä. Perhekuntoutus on hyvä vaihtoehto, kun vanhemmat tarvitsevat arjen haasteisiin vahvempaa tukea esimerkiksi lasten erityisten tarpeiden vuoksi tai perheen haastavan elämäntilanteen vuoksi. Perhetukiyksiköllämme on mahdollisuus tukea nuoria ensisynnyttäjiä jo odotusaikana sekä heti synnytyksen jälkeen. Meillä on ollut perheitä tilanteessa, jossa perheen jälleenyhdistämistä arvioidaan lapsen sijoituksen aikana tai sen jälkeen.

Palvelumuotojamme ovat:

o Laitosmuotoinen perhekuntoutus

o Kotiin tehtävä avoperhekuntoutus

o Valvotut tapaamiset ja valvotut vaihdot

Toiminta-ajatus

Perheeseen tehtävän kuntouttavan työn toiminta-ajatuksena on perheen voimavarojen, osallisuuden ja toimintakyvyn sekä vanhemmuuden tukeminen kunnioittaen perheen yksilöllisyyttä. Tavoitteenamme on vahvistaa vanhempien kykyä hallita lapsiperheen arkea siten, että perhekuntoutusjakson jälkeen perheen olisi mahdollista palata kotiin perheenä. Vanhemman ja lapsen kiintymyssuhteen vahvistaminen on iso osa kuntoutustamme. Perhekuntoutus perustuu läpinäkyvään, asiakasta kunnioittavaan ja osallistavaan työskentelyyn. 

Arki meillä

Perheellä on käytössään oma asunto perhekuntoutuksen aikana. Jokaisella perheellä on oma viikko-ohjelma sekä perheen kanssa työskentelee omaohjaajapari yhdessä muiden perheohjaajien kanssa. Perheenjäsenet osallistuvat kuntoutuksen tavoitteelliseen suunnitteluun yhdessä omaohjaajien ja sosiaalityöntekijän kanssa. Viikko-ohjelmassa huomioidaan kunkin perheenjäsenen toiveet ja sovitut tapaamiset.

Työskentelyiden aikana perhe saa tukea ja ohjausta arjen haasteiden kohtaamisessa ja samalla vahvistamme perheen toimivia elementtejä ja tuomme ne perheille näkyviksi. Lisäksi viikko-ohjelmaan kuuluvat erilaiset ryhmät ja vanhempien oman ajan tarve tulee huomioiduksi mahdollisuuksien ja tarpeen mukaisesti.

Työskentelymuotoina perhekuntoutuksessamme ovat esimerkiksi erilaiset ryhmät sekä lapsille että aikuisille. Perheterapeuttinen työskentelyote näkyy työssämme. Työskentelymme on tavoitteellista, perustuen voimavara- ja ratkaisukeskeisyyteen. Teoreettisina viitekehyksenämme meillä on kiintymyssuhde- ja traumateoria.

Kuntouttavina työmenetelminämme meillä on mm. Videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaus VIGMLL®, Neuropsykiatrinen valmennus, AART-työskentely, TF-CBT-ohjaus. Perhekohtaisesti arvioimme yhdessä perheen kanssa työskentelymuotoja, jotka perheelle parhaiten sopii ja joiden kautta voimme parhaiten työskennellä kuntoutusjaksolle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Koulunkäynti ja harrastusmahdollisuudet

Perhekuntoutuksessamme asuvat lapset käyvät koulua joko Harjavallan ala- tai yläkoulussa tai Eemelin koulussa. Harrastusmahdollisuuksia on Harjavallan alueella erilaisia. Ehkä tykätyimpiä ovat olleet uimahalli- ja kuntosalipalvelut, joihin asiakkaamme pääsevät ilmaiseksi. Lapsille on erilaisia liikuntamuoto mahdollisuuksia Harjavallassa, mainittakoon jalkapallomahdollisuus sekä VPK-toiminta.

Tilat ja ympäristö

Perhetukiyksikkö sijaitsee Kokemäen joen tuntumassa kolmen kilometrin matkan päässä Harjavallan keskustan palveluista. Ympäristö tarjoaa ison pihapiirin sekä mukavat ulkoilumaastot lähialueella. Perhetukiyksiköllä on perheasuntojen lisäksi toimivat yhteiset tilat. Lapsille löytyy monenlaista tekemistä eri ikäiset lapset huomioiden.

Meillä työskentelee

Meidän henkilökuntamme koostuu sosionomeista, sairaanhoitajista ja lähihoitajista.. Perheohjaajillamme on useita ammatillisia täydennyskoulutuksia, jotka mahdollistavat kuntouttavan työskentelyn perheen kanssa. Näitä ovat mm. neuropsykiatrinen valmennus, eläinavusteinen valmennus, ART, Family assesment perhearviointikoulutus, VIGMLL. Meillä työskentelee perhepsykoterapeutti. Familar Oy tarjoaa henkilökunnalleen ajankohtaisia täydennyskoulutuksia vuosittain tukeakseen työntekijöiden ammatillista osaamista.

Tutustuminen meille ja palautteen merkitys

Meille on mahdollista tulla tutustumaan ennen perhekuntoutusjakson alkua. Sovithan asiasta ensin oman sosiaalityöntekijänne kanssa. Tutustuminen tapahtuu ajanvarauksella ohjaajiemme kautta. Meille palaute on ensisijaisen tärkeää, jotta voimme ylläpitää hyviä toimintatapojamme ja kehittää uutta. Piha- aluettamme ollaan kehittämässä tulevien vuosien aikana ajankohtaisemmilla aktivointivälineillä, jolloin lasten kanssa leikkiminen on vielä aiemmasta mukavampaa.

Lue lisää Familarin perhehoitolehdestä täältä!

#välitämmetulevaisuudestasi