Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Familar Ylöjärven yksikön 10-vuotisjuhla

Lastensuojeluyksikkö Familar Ylöjärven kymmenvuotista taivalta juhlittiin torstaina 9.6. Juhlalla oli suuri merkitys yksikössä asuville nuorille, henkilökunnalle sekä juhlavieraille.

Juhlissa nuoret astuivat rohkeasti lavalle. Nuoret valmistautuivat todella ajatuksella omiin esityksiinsä ja aikuiset auttoivat heitä tarvittaessa. Esityksiä hiottiin vielä juhlapäivän aamuna loppuun ja päivän aikana päästiin nauttimaan nuorten esittämänä upeista pianosävellyksistä, laulusta, kivinäyttelystä, taiteesta ja Bandori-pelin taidonnäytteistä. Meemipajasta, vieraat saivat tilata nuorilta oman meemin. 

”Nuorten vahvuudet ja voimavarat ovat täysin ainutlaatuisia. Kyynelkanavat aukesivat juhlissa yhdellä, jos toisella paikalla olijalla liikutuksesta ja ilosta. Esityksiin osallistuneita nuoria kiiteltiinkin moneen otteeseen”, yksikönjohtaja Johanna Blom kertoo päivän tunnelmista.

Illemmalla paikalle saapui vielä yksikössä aiemmin olleita nuoria sekä avopalveluiden väkeä. Iltaa vietettiin grillailun ja muistojen merkeissä.

”Ilman tiimimme työskentelyä juhlavalmisteluiden eteen ja heidän työtänsä nuorten kanssa vuosien varrella, meillä ei olisi ollut näin upeita juhlia. Esitän suuren kiitoksen nuorille, tiimille ja juhlavieraille”, Johanna Blom kiittää.

Alla on muutamia lainauksia päivän ja illan aikana kuullusta.

Nuoren puhe päivän osuudessa: 
”Haluaisin kertoa minkälaista on olla Familar Ylöjärvellä nuoren näkökulmasta. Itse olen ollut täällä nyt tasan 1v, ja sen aikana olen ehtinyt tutustua ohjaajiin, nuoriin ja toimintamalleihin täällä Familar Ylöjärvellä. Olen löytänyt täältä paljon ystäviä joiden kanssa viettää aika joko heidän huoneissa, minun huoneessa tai yksikön ulkopuolella. Ohjaajat tukevat ystävyyssuhteita. Täällä on myös mahdollisuuksia harrastuksiin. Itse olen harrastanut partiota. Voit itse miettiä mikä olisi juuri sinulle sopiva harrastus, jossa ohjaajat sitten tukevat sinua. Ohjaajat tukevat nuorta myös koulun käynnissä, sillä koulunkäynti on tärkeä osa nuoren arkea. Vapaa-ajalla on mahdollista esimerkiksi pelata ohjaajien kanssa lautapeliä tai vaikka katsoa telkkaria. Ja torstaisin meillä on toimitailta jossa on käyty syömässä, pidetty leffailta, kokkailtu ja askarreltu.  Ja kesäisin tehdään päiväretkiä esim. kerran kesässä on käyty Särkänniemessä. Jos nuorella on huono päivä, ohjaajat lohduttavat ja auttaa parhaansa mukaan. Itse olen viihtynyt täällä hyvin. Parasta täällä on ollut 2021 vuoden Särkänniemi reissu. Kiitos Familar Ylöjärvi näistä yhteisistä hetkistä tämän kuluneen vuoden aikana. Ja hyvää synttäriä Familar Ylöjärvi 10v!”

Sanoin kotona, että lähden lapsuudenkodin juhliin” -Yksikön entinen nuori
Ootte kaikki olleet niin tärkeä osa omaa nuoruutta, ja hyvät hetket on jääneet mieleen. Toisaalta myös se, että vaikka siellä tuli tunaroitua, niin on aina ollut jollain lailla hyväksytty.” -Yksikön entinen nuori.

Tutustu Ylöjärveen lisää tästä!