Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Jussin kodit Tukholmassa

Jussin kotien nuoret ovat pitkään puhuneet ja kyselleet ulkomaanmatkan perään. Suunnitelmana oli käydä jossain Euroopan maassa historiallisissa kohteissa keväällä 2022, mutta maailman poliittinen tilanne esti matkustamisen suunniteltuun keski-Euroopan valtioon.

Jussin kodeilla ei haluttu tuottaa nuorille pettymystä ja heille ehdotettiin matkan järjestämistä naapurimaahan Ruotsiin. Se sopi nuorille hyvin ja kahdeksan nuoren kanssa matka Tukholmaan toteutettiin 2–5.5. ja reissu huipentui Linnanmäki-päivään! 

Nuoret olivat mukana suunnittelemassa matkan sisältöä ja matkaan liittyi pientä koulutehtävää peruskoululaisille. Tukholmassa nuoret kävivät vanhassa kaupungissa, Kuninkaanlinnaa katsomassa, tutustuivat keskustan kauppakeskuksiin, kävivät kynsihoidossa ja kissakahvilassa! Kävelyaskeleita tuli päivittäin usean kilometrin verran. Tämän lisäksi laivalla käytiin kylpylässä, katsomassa iltashow’t ja maisteltiin buffet-pöytien herkkuja. Tukholmaan jäi vielä paljon nähtävää!

Nuorille reissu oli ikimuistoinen, moni asia kuulosti olevan ”eka kerta ikinä”.  Monta oppimisen kokemusta jäi mieleen ja nuorten taidot kehittyivät reissussa.  Koko porukka oli väsynyt matkan päätyttyä torstai-iltana, mutta varmasti monta kokemusta rikkaampana. Reissukokemusten pohjalta on mukava lähteä suunnittelemaan seuraavaa reissua!