Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Kokemusasiantuntijoita Stop Huumeille ry:stä vieraili Raussilassa

Raussilassa Etapilla vieraili nuorten päivätoiminnassa Stop Huumeille ry:stä Radalta himaan -suunnittelija ja kokemusasiantuntija Mio Nykänen muiden kokemusasiantuntijoiden kanssa kertomassa omista tarinoistaan. Kokemusasiantuntijoiden tarinat olivat sykähdyttävän pysäyttäviä. Upea vierailu! Iso kiitos Stop huumeille Ry:n porukka.

#FAMILARPÄIHDEYKSIKÖT❗️

Stop huumeille Ry:ssä tehdään yhteistyötä päihdekuntoutuslaitosten, päihdetyötä tekevien järjestöjen, vankiloiden päihteettömien osastojen, sosiaalivirastojen ja muiden alan toimijoiden kanssa ja osallistuvat päihteettömyyttä edistäviin työryhmiin ja tapahtumiin. Perusarvoja heillä ovat ihmisen kunnioittaminen omana itsenään, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja yhteistyö.

Omalla tarinalla on päihdetyössä iso merkitys. Miksi tähän ollaan tultu? Mihin tästä ollaan menossa? Kuka minä olen? Kuka minä olen ollut ja kuka minä haluan olla? Omaa tarinaa voi aina muuttaa ja muutokseen on mahdollisuus jokaisella.

Yksi iso työskentely väline ja työskentelyn kohde päihdetyössä on oman tarinan läpi käyminen / elämänjanan tekeminen ja rakentaminen. Havainnollistaa mitä on tapahtunut sekä pohtia, onko elänyt sellaista elämää, jota haluaa elää, vai voisiko tulevaisuus rakentua uusin unelmin? Mikäli vastaus on kyllä, aletaan rakentamaan elämää, uudesta näkökulmasta, uusin unelmin, ja harjoittelemaan elämäntaitoja kohti parempaa omaa hyvinvointia.🙏