Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Epala

Ajankohtaista yksikössä

Epala on Porissa sijaitseva sijaishuollon perusyksikkö, jossa on seitsemän asiakaspaikkaa 10–18-vuotiaille lapsille.

IMG_2753_2-0-190-750-312-1505733351
IMG_2756_2-0-280-750-316-1505733433
IMG_2764_2-1-150-747-313-1505733465
epala-0-29-750-315-1505733779
PlayPause
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Epala on tunnettu lämpimästä ja kodinomaisesta tunnelmastaan, sekä henkilökunnan monipuolisesta kyvystä vastata teini-ikää lähestyvien ja teini-iässä olevien nuorten elämänhallinnan haasteisiin ja psyykkisen puolen pulmiin.

Toiminta-ajatus

Epalan perustehtävä on hoitaa ja kasvattaa yksikköön sijoitettuja lapsia. Tavoitteena on taata lasten kokonaisvaltainen huolenpito, sekä luoda kehityksen kannalta turvallinen kasvuympäristö lapsen yksilölliset tarpeet huomioiden. Tavoitteet toteutetaan tukemalla nuorten kehitystä erilaisin kasvatuksellisin, ohjauksellisin ja hoidollisin keinoin yhteistyössä lapsen perheen, läheisten ja eri verkostoryhmien kanssa.

Arki meillä

Epalan arki on kodinomaista, yhteisöllistä ja toiminnallista. Perusarki rakentuu koulupäivän ympärille, jota tasapainotetaan harrastusten, sekä itsenäisesti, että yhdessä vietettävän vapaa-ajan kautta. Epala järjestää paljon erilaisia retkiä ja leirejä, jotka toteutetaan joko yksilö- tai ryhmäkohtaisena. Täysi-ikäisyyden kynnyksellä itsenäistymisohjelma tarjoaa lapselle hyvät mahdollisuudet itsenäiseen elämään sijoituksen jälkeen, jolloin lapsella on myös mahdollisuus saada intensiivistä jälkihuoltopalvelua Epalan henkilökunnan toimesta.

Koulunkäynti

Porin kaupunki tarjoaa hyvät puitteet lasten koulunkäynnille. Peruskouluikäisillä on mahdollisuus pienryhmäopetukseen lähikouluissa ja vanhemmille nuorille alueella on tarjolla toisen asteen oppilaitoksia runsaasti. Epalassa on kouluvastaava, joka hoitaa kaikkia lasten asioita yhdessä koulutoimen ja nuoren kanssa.

Tilat ja ympäristö

Epala sijaitsee Porin keskustan tuntumassa, lähellä kaikkia palveluja. Ostoskeskus, uimahalli, urheilutalo ja ydinkeskusta sijaitsevat kävelymatkan päässä. Paikallisliikenteellä kulkeminen on myös Porin alueella helppoa. Julkisella liikenteellä on hyvät yhteydet niin lähialueelle, kuin kauemmaskin. Etäisyys Turkuun on 140km, Tampereelle 110km ja Helsinkiin 245km. 

Epala on viihtyisä ja kotoisasti sisustettu omakotitalo, jossa jokaisella lapsella on oma huone. Lapsilla on mahdollisuus vaikuttaa oman huoneen sisustamiseen. Yhteisissä tiloissa on nuorille riittävästi tilaa ja nuorille on myös omat suihku- ja saunatilat.

Harrastusmahdollisuudet

Satakunnan alueella on laajat harrastusmahdollisuudet, ja Epalassa pyritään löytämään jokaiselle nuorelle mielekäs ja säännöllinen harrastus. Harrastusmahdollisuuksina ovat mm. kuntosali, kamppailulajit, joukkuelajit, voimistelu, yleisurheilu, ratsastus ja uinti.

Henkilökunta

Epalan henkilökunta koostuu seitsemästä eri alojen ammattiosaamisen edustajasta. Henkilökunnalla on kokemusta psykiatrisista sairauksista, kuten syömishäiriöt, masennus, itsetuhoinen käytös, dissosiaatio- ja traumahäiriöt, sekä erilaiset pelko- ja ahdistusoireet. Epalassa tehdään toimivaa ja tiivistä yhteistyötä paikallisen terveydenhuollon palvelujärjestelmän ja Porin nuorisopsykiatrisen poliklinikan kanssa.