Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Karekoti

Karekoti on 7-paikkainen erityisyksikkö maaseudulla. Olemme erikoistuneet hoitamaan erityistä tukea tarvitsevia nuoria.

default
Karekoti kuva 3.
default
koivukuja-0-396-750-315-1505408357
ulkoa 4b-0-112-750-315-1505408589
Karekoti 3-0-58-750-316-1564401206
Karekoti 2-0-100-750-318-1564401142
Karekoti 1-1-262-749-314-1564401100
Eteinen-1-239-749-315-1564401024
PlayPause
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Karekoti on vuonna 2002 toimintansa Pielavedellä aloittanut erityisyksikkö ja on nykyisin osa Familar Oy:tä. Hoidamme 13–18-vuotiaita huostaan otettuja tai avohuollon tukitoimin sijoitettuja sekä erityistä tukea tarvitsevia nuoria. Otamme vastaan myös kiireellisiä sijoituksia mihin vuorokauden aikaan tahansa.

 Painopistealueet työssämme ovat:

  • Koulu- ja oppimisvaikeuksien tuki
  • Käyttäytymiseen ja neuropsykiatrisiin oireisiin liittyviin haasteisiin vastaaminen
  • Laaja-alainen kuntoutus ja jälkihuolto
  • Yhteistyö perheen kanssa

Toiminta-ajatus

Karekodin toiminta-ajatus pohjautuu selkeisiin, nuoren kasvua ja kehitystä tukeviin rajoihin sekä normaaliin arkeen. Nuoret ja heidän perheensä kohdataan aidosti, yksilöllisesti ja avoimesti. Uskomme nuoren mahdollisuuksiin kehittyä, kasvaa ja kuntoutua. Toimintaamme ohjaavat lainsäädäntö, viranomaisohjeet ja yhteiset sopimukset. Panostamme laatutyöskentelyyn ja tuloksellisuuteen.

Arki meillä

Nuorelle luodaan selkeä ja säännöllinen arkirytmi, joka luo turvallisuuden tunnetta ja tukee nuoren kuntoutumista. Ohjaajat työskentelevät tavoitteellisesti, suunnitelmallisesti ja johdonmukaisesti asiakassuunnitelmapalaverien pohjalta laadittujen hoito- ja kasvatussuunnitelmien mukaisesti. Nuoria kasvatetaan ottaen huomioon yksilöllisesti jokaisen tarve ja tausta.

Koulunkäynti

Peruskoulu toteutuu Pielaveden koulutoimen järjestämänä Pielaveden yhtenäiskoulun alaisessa Karekodin erityisluokassa. Erityisluokka mahdollistaa tiiviin tuen koulunkäyntiin. Yhteistyö koulutoimen kanssa on sujuvaa. Toisen asteen opintoja nuoret suorittavat Iisalmessa, Siilinjärvellä tai Kuopiossa. Nuorille, jotka eivät käy koulua, pyritään järjestämään työharjoittelupaikka.

Tilat ja ympäristö

Karekodin kiinteistö on tilava ja käytännöllinen. Se sijaitsee rauhallisessa maalaismaisemassa, jossa kävelymatkan päässä on uimaranta ja pihapiiristä löytyvät kentät niin jalkapallon, kuin lentopallonkin pelaamiseen. Myös sisällä on tilaa harrastaa ja viettää aikaa yhdessä ohjaajien ja toisten nuorten kanssa. Jokaisella nuorella on oma tilava huone.

Harrastusmahdollisuudet

Nuorten käytettävissä on Pielaveden kirkonkylän harrastemahdollisuudet: keila- ja liikuntahalli, urheilukentät ja hyvät lenkkimaastot. Lähikunnista (Iisalmi, Siilinjärvi, Kiuruvesi) löytyvät kattavat palvelut ovat myös nuorten käytettävissä. Kullekin nuorelle pyritään löytämään mieluinen ja hänen kehitystään tukeva harrastus. Nuorten viikoittaiset harrastukset ja vapaa-ajan tekemiset suunnitellaan nuorten viikkopalaverissa yhdessä nuorten kanssa.

Henkilökunta

Henkilökunnan erityisosaamiseen kuuluvat mm. sijaishuollon vastaanotto- ja arviointityöskentely, päihde- ja mielenterveystyö, neuropsykiatrinen valmennus sekä väkivaltatilanteiden ja aggression ennaltaehkäisy ja hallinta. Hoito- ja kasvatustyön laadun turvaamiseksi ja kuntouttavan työotteen vahvistamiseksi panostamme henkilöstömme kouluttamiseen. Säännöllinen yksikkökohtainen työnohjaus ja tiimien sisäiset kehittämiskeskustelut palvelevat laadun ja työhyvinvoinnin ylläpitämistä. Uudet työntekijät ja harjoittelijat perehdytetään huolellisesti.