Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Myötävirta

Kodinomainen, 7-paikkainen erityisyksikkö mm. rajattomuudesta kärsiville ja eri tavoin psykiatrisesti oireileville, yläkouluikäisille nuorille Kaarinan Piispanristillä.

thumbnail_IMG-20211025-WA0001
929-0-54-750-315-1505997633
1_064-0-126-750-315-1505997701
1_061-0-60-750-315-1505997665
1_063-0-118-750-315-1505997736
1_062-0-130-751-315-1505997569
thumbnail_IMG-20211025-WA0000
PlayPause
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Erityisosaamista yksikössämme on psyykkisesti oireilevien asiakkaiden lisäksi neuropsykiatrisista sairauksista kärsivien asiakkaiden kanssa työskentelystä. Työryhmässä työskentelee mm. Nepsy-valmentaja. Osaamisemme perustuu henkilökunnan moniammatilliseen koulutuspohjaan sekä aikaisemman työkokemuksen lisäksi pitkään kokemukseen em. kaltaisten nuorten kanssa työskentelyyn.

Toiminta-ajatus

Hoidamme yläkouluikäisiä sekä itsenäistymisvaiheessa olevia nuoria. Nuorillamme esiintyy rajattomuutta, päihteiden käyttöä sekä psykiatrista oirehdintaa neuropsykiatriasta syömishäiriöihin. Päämääränämme jokaisen nuoren kohdalla on mahdollisimman tasapainoinen ja itsenäinen sekä hyvä elämä, joten nuoren oma osallisuus höystettynä vahvalla ammatillisella tuella korostuu tavassamme tehdä hoito- ja kasvatustyötä. 

Arki meillä

Arki Myötävirrassa perustuu pitkälti ns. ”arjen opetteluun sekä siinä toimimiseen ja sen sietämiseen”, joka meidän kohdallamme tarkoittaa sitä, että jokaiselle nuorelle pyritään järjestämään jotakin täytettä päiviin esim. (koulu, työharjoittelupaikka, työpajatoimintaa). Pienryhmäkodin arjesta pyritään muodostamaan mahdollisimman kodinomainen ympäristö nuorelle. Hän käy koulua talomme ulkopuolella, tarvittaessa ohjaajien tukemana (kuljetukset yms.), jolloin Myötävirta on ”koti”, jossa tehdään kotiin liittyviä asioita ja josta nuori saa aikuisen tukea arkensa haasteisiin. 

Pyrkimyksemme on osallistaa nuortemme perheet ja läheiset ja ottaa heidät mukaan päätöksentekoon. Kokemuksemme mukaan tämä on ensiarvoisen tärkeää nuoren sitoutumisen ja kuntoutumisen kannalta. 

Koulunkäynti

Myötävirrassa ei ole omaa koululuokkaa vaan n kilometrin päässä sijaitsee Kaarinan, Piispanlähteen yläkoulu, jossa normaalien opetusryhmien lisäksi on myös pienryhmiä. Yhteistyö koulun kanssa on tiivistä. Lukiot sekä ammatilliset oppilaitokset, koko Turun seudun alueella ovat helppojen ja nopeiden kulkuyhteyksien päässä. Turun alueella on tarjolla runsaasti myös pajatoimintaa sekä kuntouttavaa työtoimintaa.

Tilat ja ympäristö

Myötävirta sijaitsee laitakaupungin sykkeessä, hyvien kulkuyhteyksien varrella, viihtyisällä omakotitaloalueella. Kaikki palvelut löytyvät kävelymatkan päästä ja tarvittaessa lähin bussipysäkki löytyy 50 metrin päästä. Rakennus on alun perin 50-luvulla rakennettu, sittemmin saneerattu iso omakotitalo, jossa jokaisella lapsella on omat huoneensa sekä erittäin kodinomaiset yhteiset tilat.

Harrastusmahdollisuudet

Myötävirran arki on varsin strukturoitu, joskin sitä ohjaa vahvasti nuoren kanssa yhdessä asetetut tavoitteet ja tarpeet. Pidämme tärkeänä sitä, että jokaisella nuorella olisi esimerkiksi omia harrastuksia, joiden parissa itsenäisesti viettää aikaansa talomme ulkopuolella. Myös ystävyyssuhteet ja niiden tukeminen on tärkeää. Emme siis missään nimessä pyri ”säilömään” nuoria yksikössämme vaan kannustamme heitä normaalin, täysipainoisen elämän viettämiseen kuitenkin asettaen heille normaalit rajat ja raamit joiden sisällä toimia, ottaen kuitenkin huomioon heidän yksilölliset valmiutensa. Tilaa on myös epäonnistumisille ja niistä monesti myös oppii.

Henkilökunta

Myötävirrassa työskentelee yhdeksän työntekijää. Tarvittaessa käytetään lisäksi sijaistyövoimaa ja ”kriisityöntekijöitä” tilanteen mukaan. Kaikilla työntekijöillämme on useamman vuoden lastensuojelutyön laitoshoidon työkokemuksen ja osaamisen lisäksi kokemusta ja vahvaa osaamista mm. mielenterveys- ja päihdetyöstä sekä perhetyöstä.  Henkilöstöä valittaessa on otettu huomioon työryhmän moniammatillisuus, joten henkilöstöstä löytyy vahvan sosiaalialan tuntemuksen lisäksi myös terveydenhuoltoalan ammattilaisia.