Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Palmukoti Kerava

Palmukoti Kerava on 7-paikkainen perusyksikkö, jossa tarjoamme ympärivuorokautista lastensuojelun sijaishuoltoa 12-17 vuotiaille lapsille. Lisäksi meillä on kaksi itsenäistymisharjoitteluasuntoa.

IMG_1921
IMG_1906
IMG_1913
IMG_1900
IMG_18641
IMG_1927
IMG_1931
PlayPause
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Palmukoti Kerava on sijaishuollon yksikkö, jossa lapset asuvat tarpeellisen ajan. Huolehdimme huostaanotetuista tai avohuollon tukitoimena sijoitetuista lapsista. Meille sijoitetuilla lapsilla on vaikeuksia koulunkäynnissä, tunne-elämän häiriötä sekä murrosikään liittyvää elämänhallinnan vaikeutta. Toimimme vanhassa viihtyisässä omakotitalossa lähellä Keravan keskustaa. Toimintaamme ohjaa vahva välittäminen ja kodinomaisuus yhdistettynä ammatillisuuteen.

Toiminta-ajatus

Käytämme ratkaisu -ja voimavarakeskeistä menetelmää työssämme. Lapsen elämän haasteisiin pyritään löytämään ratkaisuja yhdessä nuoren kanssa ja sovitaan tavoite sekä aika milloin tavoitteen toteutumista arvioidaan, jotta edistyminen voidaan huomata. Positiivinen huomiointi ja kannustus sekä rauhallisen, turvallisen ja ystävällisen ilmapiirin ylläpitäminen ovat vahva osa toimintaamme. Lähtökohtana on ajatus siitä, että lapsi muuttuu ja kehittyy koko ajan. Huomioidaan jo olemassa olevat taidot ja kyvyt ja mietitään niitä yhdessä lapsen kanssa.

Uskomme siihen, että jokaisella lapsella on vahvuuksia, voimavaroja sekä taitoja saada omannäköinen hyvä elämä ja löytää onnea elämässään. Lapsen yksilöllinen huomioiminen, luottamussuhteen luominen, hoidon suunnittelu, seuranta sekä avoimuus ovat toimintamme lähtökohtana. Teemme tiivistä yhteistyötä lapsen lähipiirin, hoitotahon, sosiaalityöntekijöiden sekä koulun kanssa.

Arki meillä

Elämme hyvin kodinomaista arkea, koulua, läksyjen tekoa, harrastuksia sekä kavereiden tapaamista. Kodinhoidollisia töitä ei ole ulkoistettu vaan nuoret osallistuvat niihin yhdessä ohjaajien kanssa tehden tai itsenäisesti. Lasten toiveita huomioiden teemme koko talon kanssa yhteisiä retkiä. Arkeemme kuuluvat myös viikoittaiset omaohjaajatuokiot, joita suunnitellaan yhdessä lapsen kanssa.

Koulunkäynti

Keskeisen sijainnin vuoksi lähellä on ala-aste, sekä useampia yläkouluja. Hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat opiskelun myös lähialueen oppilaitoksissa. Teemme tiivistä yhteistyötä koulujen kanssa, tarvittaessa päivittäin. Lähikouluissamme on erityis-ja hoidollisia luokkia niitä tarvitseville.

Tilat ja ympäristö

Meillä on käytössä persoonallisesti ja kodikkaasti sisustettu vanha omakotitalo, jossa iso ja vehreä piha, lähellä monipuolisia palveluja ja harrastusmahdollisuuksia. Jokaisella lapsella on oma huone, jonka sisutukseen hän on itse osallistunut. Keittiö on meillä tärkeä paikka, sinne kokoonnutaan vaihtamaan kuulumisia ja tietysti nauttimaan hyvästä ruoasta. Yleisten tilojen lisäksi alakerrassa on kaksi itsenäistymisharjoitteluun tarkoitettua asuntoa.

Harrastusmahdollisuudet

Lähiseudulla on urheilu -ja liikuntaryhmiä joihin lasten on mahdollista osallistua oman kiinnostuksen mukaan. Keravalta löytyy myös uima -ja jäähalli.

Henkilökunta

Vastaavan ohjaajan lisäksi Palmukoti Keravalla työskentelee kuusi ohjaajaa, joilla on sosiaali- tai terveydenhoitoalan tutkinto. Lisäksi meillä on pitkäaikaisia hyviä sijaisia, joita käytämme tarvittaessa. Työntekijöiden vaihtuvuus on pieni, osa työntekijöistämme on ollut töissä Palmukodin perustamisesta saakka. Työnohjaus, työntekijäpalaverit sekä koulutus tukevat motivoituneen ja sitoutuneen työyhteisön toimintaa.