Tukiperhepalvelut

Alueelliset yhteystiedot löytyvät sivun oikeasta reunasta >>

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Tukiperhe

Familar tukiperhetoiminta tarjoaa lapselle uusia turvallisia ihmissuhteita sekä auttaa vanhempia jaksamaan arjessa. Familarin tukiperheet haastatellaan ja valmennetaan huolellisesti sekä perehdytetään riittävästi lapsen tilanteeseen.  Sopivaa tukiperhettä valittaessa kunnioitetaan lapsen, vanhempien ja palvelun tilaajan toiveita ja tietämystä lapsen tarpeista. Tukisuhteen alkaessa Familar tarjoaa tukiperheille tarvittaessa vahvaakin perhekohtaista tukea sekä vertaistukiryhmiä.

Tukiperhetoiminta on lastensuojelulain (36 §) mukainen avohuollon tukitoimi. Tavoitteena on tukea perhettä siten, että perhe voimaantuu ja selviytyy jatkossa omin voimin lasten kasvatuksesta ja hoidosta sekä arjen pyörityksestä.

Monet perheet saavat tukea lähipiiristä tarvittaessa, mutta kaikilla ei ole lähellä auttavia verkostoja. Tukiperhe voi olla avuksi lapsiperheelle, kun tukea tarvitaan eikä ympärillä ole sukulaisia tai ystäviä. Tukiperheet ovat tavallisia perheitä, joilla on aikaa ja halua olla lasten tukena sekä omaavat kykyä tarjota lapselle turvallista arkea ja lämmintä huolenpitoa.

Mikäli olet kiinnostunut tukiperheenä toimimisesta lue lisää täältä tai ota yhteyttä oman alueesi työntekijään.