Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Tukiperhepalvelut

Alueelliset yhteystiedot löytyvät sivun oikeasta reunasta >>

h076-d891-kanala-MR7_5573-1494×630
DSC_0077-1500×630
talvipulkkamakijpg-0-88-750-315-1506332346
Joensuu_netti5-1500×630
kengat-1500×630
kuva1-1500×630
PlayPause
previous arrow
next arrow

Tukiperhe

Familarin tukiperhetoiminta tarkoittaa kerran kuussa yhden viikonlopun aikana tapahtuvaa toimintaa, jossa lapsi pääsee vierailemaan säännöllisesti tukiperheen kotiin. Loma-aikoina vierailut voivat olla sovittavissa pidemmiksikin ajanjaksoiksi. Toiminta auttaa tuettavan lapsen vanhempia jaksamaan arjessa. Tukiperheet tarjoavat lapselle tavallista ja turvallista arkea sekä huolenpitoa.

Tukiperheen tarve syntyy usein sellaisissa perheissä, joissa tarvitaan apua jaksamisen tukemiseksi eikä perheellä ole omaa verkostoa, joka voisi auttaa. Tukiperheet ovat tavallisia perheitä, joilla on aikaa ja halua olla lasten sekä perheiden tukena. Tukiperheen saaminen voi antaa kovasti toivotun levähdystauon tuettavan perheen arkeen ja elämään. Lapselle sopivaa tukiperhettä pohdittaessa kunnioitetaan lapsen, vanhempien ja lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän toiveita ja tietämystä lapsen sekä perheen tarpeista.

Tukiperheenä voi toimia yksinasuva henkilö, lapseton pariskunta tai lapsiperhe. Tukiperheen oman elämäntilanteen tulee olla vakaa ja kodin tulee olla turvallinen lapsille.

Familarin tukiperheet valmennetaan Famile-valmennuksella. Tukisuhteen aikana Familar tarjoaa tukiperheille lisäkoulutuksia sekä vertaistukiryhmiä. Familarin työntekijä kulkee tukiperheen rinnalla koko tukisuhteen ajan ja työntekijän puoleen voi kääntyä kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksillä. Oma työntekijä osallistuu myös kaikkiin tukisuhteen aikana käytäviin neuvotteluihin. Tarvittaessa Familarin tukiperhetoiminta tarjoaa vahvaa perhekohtaista tukea tukisuhteen aikana.

Mikäli olet kiinnostunut tukiperheenä toimimisesta, lue lisää täältä tai ota yhteyttä oman alueesi työntekijään.