Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Työkaveri meni elottomaksi – onneksi Pikku Tuulensuojassa osataan elvyttää

Pikku Tuulensuojassa todettiin, että hyvistä ensiaputaidoista todella on hyötyä.

Pikku Tuulensuojassa koettiin yllättävä ja kauhistuttava hetki, työntekijän saadessa yllättäen sairaskohtauksen kesken työvuoron, jonka seurauksena hän meni elottomaksi. Onneksi paikalla olivat osaavat kollegat Joonas Salonen ja Karoliina Rautionaho, jotka aloittivat välittömästi elvytystoimet, joita jatkettiin ensihoidon tuloon saakka. Ensihoitajat saivat elintoiminnot palaamaan ja työkaverimme siirrettiin sairaalaan jatkohoitoon. Siellä useampi lääkäri kiitteli Joonaksen ja Karoliinan ripeää ja osaavaa elvyttämistä, joka pelasti työkaverimme hengen. 

Tilanne oli yllättävä, jota ei toivoisi kenenkään koskaan kokevan. Onneksi työparinani oli osaava Joonas, jonka kanssa saatiin tilanne nopeasti hallintaan, kommentoi tapahtunutta Karoliina Rautionaho.

Yksikössä juotiin tapahtuneen  jälkeen koko työryhmän kesken kakkukahvit sankareidemme ja erityisesti tapahtumasta selvinneen työkaverimme kunniaksi. Totesimme porukalla, että ensiaputaitojen ylläpito on äärimmäisen tärkeä asia, koska tilanne saattaa tulla eteen yllättäen.

Pikku Tuulensuojan työntekijät Joonas Salonen ja Karoliina Rautionaho.