Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Avopalvelut Mikkeli

mikkeli
mikkeli2
mikkeli3
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Mikkelin avopalvelut tarjoaa perhetyötä, ammatillista tukihenkilötyötä, neuropsykiatrista valmennusta, jälkihuollon palveluita sekä muita sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain alaisia tukipalveluita.

Mikkelin avopalveluissa työskennellään ratkaisukeskeisesti ja voimavaralähtöisesti. Työskentelyn lähtökohta on jokaisen lapsen, nuoren, perheen ja lähiverkoston omien voimavarojen ja vahvuuksien kunnioittaminen, esiin tuominen sekä käyttöön ohjaaminen.

Käytännön työssä toiminnallisuus on merkittävässä roolissa. Toiminnalliset menetelmät, kuten luontoretket tai kuvataiteet auttavat asettumaan asiakkaan kanssa hyvään ja hoitavaan vuorovaikutukseen. Mikkelin avopalveluihin asiakkaat ohjautuvat sijaishuoltoyksiköistä sekä avohuollon tai sosiaalihuoltolain mukaisina tukitoimenpiteinä. Avopalveluiden piiriin voi tulla myös ilman aiempaa lastensuojelun tai sosiaalihuollon asiakkuutta.

Henkilökunta

Mikkelin avopalveluissa on omat ohjaajien tiiminsä, jotka työskentelevät pelkästään avopalveluiden asiakkaiden kanssa. Mikkelin avopalveluissa AMK-tasoinen tiimi koostuu sosionomeista, yhteisöpedagogeista, sairaanhoitajista sekä kuntoutuksenohjaajista. Kaikilla avopalveluiden ohjaajilla on lisäksi monipuolista ammatillista täydennyskoulutusta sekä vahva kokemus haastavissa elämäntilanteissa olevien lasten, nuorten ja perheiden tukemisesta.

Palvelumme