Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Havumäen perheyksikkö

Havumäen perheyksikkö tarjoaa laitosmuotoista perhekuntoutusta ja –arviointia.  Yksikkö toimii ympärivuorokautisesti.

etupiha 22-2
etupiha 22
olohuone-22-2
olohuone 22-1
Havumäen perheyksikkö 6-3-214-747-316-1566810869
Havumäen perheyksikkö 5-1-150-749-314-1567055235
Havumäen perheyksikkö 4-1-338-747-315-1566809448
Havumäki perheyksikkö-0-381-750-347-1598340815
ulkokuva 22
PlayPause
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Havumäen perhekuntoutus tarjoaa ympärivuorokautista laitosmuotoista perhekuntoutusta viihtyisissä kodinomaisissa tiloissa. Yksikössä on viisi perhepaikkaa. Jokaiselle perheelle on oma huone jossa on wc ja suihku. Lisäksi yksikössä on yhteisiä oleskelutiloja, keittiötilat, leikkitiloja ja sauna. Perhekuntoutuksessa jokaiselle perheelle toteutetaan arviointijaksotyöskentely, jonka aikana perheen kanssa yhdessä arvioidaan perheen voimavaroja ja tuen tarpeita. Kuntoutuksessa on yhteisökuntoutuksen elementtejä ja tavoitteena on tukea perhettä heidän omia voimavaroja vahvistamalla. Perhekuntoutus on lastensuojelun avohuollon tukitoimi. Yksikköön voi tulla myös siinä tilanteessa kun tarvitaan arviota huostaanoton purkamiseksi. Havumäen perheyksikön viitekehyksenä ovat positiivinen psykologia sekä dialogisuus. Uskomme, että jokaisella perheellä on mahdollisuus muutokseen.

Toiminta-ajatus

Havumäen perhekuntoutus jakso on aina tavoitteellinen ja rakentuu yksilöllisesti. Toiminta-ajatuksena on vahvistaa perheen omia voimavaroja. Perhekuntoutusjakson etenemistä kohti perheen tavoitteita arvioidaan perheen ja sosiaalitoimen kanssa kuukausittain.

Havumäen perhekuntoutuksen erityisosaamista on perheen arvostava kohtaaminen ja kokonaisvaltainen ohjaus ja neuvonta elämän eri osa-alueilla. Kuntoutus ja työskentely on intensiivistä perheen asuessa yksikössä ympärivuorokautisesti ja kuntoutus pitää sisällään yhteisökuntoutuksen elementtejä.

Arki meillä

Havumäen perhekuntoutuksessa arjen perustana on säännöllinen ja turvallinen päivärytmi. Yksikössä on viikko-ohjelma, jota rytmittävät vanhempien-, lasten- ja perheidenryhmät. Lisäksi viikko-ohjelmaan kuuluu tarvittaessa perheterapeutin tapaamiset. Tärkeä osa säännöllistä arkirytmiä on perheiden omat menot ja lasten harrastukset. Perheet osallistuvat ruoanlaittoon ja siivouksiin, jotka ovat osa kuntoutusta. Perheyksikössä tarkoituksena on auttaa perheitä voimaan hyvin ja asiakkaat kohdataan kokonaisvaltaisesti oman elämänsä asiantuntijoina.

Asiakkaat osallistuvat viikoittaisiin yhteisökokouksiin ja suunnittelevat yhdessä yksikön arkea muiden asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa. Henkilökuntaa perheyksikössä on paikalla ympärivuorokautisesti, myös viikonloppuisin. Havumäen perhekuntoutus on avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Koulunkäynti

Kouluikäiset lapset jatkavat koulunkäyntiä omissa kouluissaan. Mikäli perhe tulee toiselta paikkakunnalta, järjestetään lapset taksikyydillä omaan kouluunsa.

Tilat ja ympäristö

Havumäen perheyksikkö sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Hyvinkäällä, reilun kilometrin päässä keskustasta. Yksikössä on jokaiselle perheelle oma viihtyisä huone jossa on oma wc ja suihku. Lisäksi yksikössä on yhteisiä tiloja: yhteinen keittiö, olohuone, askarteluhuone, kaksi leikkitilaa, neuvotteluhuone ja sauna.

Yksikön keskeinen sijainti mahdollistaa sujuvan liikkumisen juna-asemalle ja kaupungin palveluihin.

Harrastusmahdollisuudet

Hyvinkäällä on tarjolla paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Ulkopuolista lasten harrastustoimintaa tuetaan ja siihen myös aktiivisesti kannustetaan.

Henkilökunta

Havumäen perhekuntoutuksessa perheiden hyvinvoinnista huolehtii moniammatillinen työryhmä, joka koostuu sosionomeista, sairaanhoitajista, lähihoitajasta. Lisäksi yksikössä on yksi erityistyöntekijä: pari- ja perheterapeutti. Perheyksikössä työntekijöillä on vahvaa menetelmäosaamista ja terapeuttinen ote työhön. Työryhmä on työstään innostunut, huumorintajuinen ja sinnikäs. Henkilökunta kouluttautuu aktiivisesti ja työnohjaus on säännöllistä.