Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Jussila

Sosiaalipalvelut Jussila on 11-paikkainen erityisyksikkö, joka tarjoaa ympävuorokautista kuntoutusta kiireellisesti sijoitetuille tai huostaanotetuille 13-18 -vuotiaille nuorille.

Jussila 9
Jussila 6
Jussila 13
Jussila 12
Jussila 8
Jussila 5
Jussila 11
Jussila 14
Jussila 15
Jussila 4
Jussila 7
Jussila 18
PlayPause
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Jussilan asiakaskunta koostuu kiireellisesti sijoitetuista ja huostaanotetuista 13-18 –vuotiaista nuorista. Nuoret ohjautuvat Jussilaan päihdeongelmien, rikoskierteen, kouluongelmien, mielenterveysongelmien tai muutoin yhteiskuntaan sopeutumattoman toiminnan johdosta. Yksiköllä on valmius kuntouttaa lapsia sekä nuoria, jotka tarvitsevat kuntoutumisensa tueksi vahvoja rajoja sekä turvallisen ympäristön.

Toiminta-ajatus

Jussilassa puutumme kehitystä haittaavaan toimintaan sekä edistämme iänmukaista kehitystä niin, että nuoret saavuttavat omien voimavarojensa mukaisen elämänhallinnan. Vahvistamme nuorten itsetuntoa ja arvostusta sekä autamme heitä näkemään itsessään piilevät kyvyt. Työntekijän ja nuoren välistä suhdetta määrää työntekijän ammatillinen suhtautuminen. Jatkuva vuorovaikutus sekä määrätietoinen ja suunniteltu toiminta auttavat nuorta ja hänen perhettään sitoutumaan asetettuihin tavoitteisiin.

Arki meillä

Nuorten arki rakentuu Jussilassa yksilöllisesti, nuoren kanssa yhdessä laadittavan säännöllisen viikkosuunnitelman kautta. Viikkosuunnitelman laatimisella vahvistetaan nuoren osallisuutta sekä luodaan struktuuria ja ennakoitavuutta arkeen. Struktuuri rakentuu säännöllisestä päivärytmistä ja turvallisista rajoista sekä aikuisjohtoisuudesta.

Yksilöllinen viikkosuunnitelma tehdään yhdessä omaohjaajan kanssa. Viikkosuunnitelma pitää sisällään koulunkäyntiä tai opiskelua, arkipäivän askareita sekä velvollisuuksia, harrastuksia sekä muuta suunnitelmallista ja nuoren kuntoutumista tukevaa toimintaa.

Koulunkäynti

Yksikössä toimii Alavieskan kunnan sivistystoimen alainen perusopetuksen ryhmä. Ammatilliset oppilaitokset sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä. 

Tilat ja ympäristö

Jussila sijaitsee kolmen kilometrin päässä Alavieskan keskustasta, Kähtävän kylällä. Ylivieskaan on matkaa 12 kilometriä ja Kalajoelle 30 kilometriä. Jussilassa jokaisella nuorella on oma huone. Yksikössä on yhteinen ruokailutila, jossa kaikki nuoret voivat ruokailla yhtä aikaa. Keittiö sijaitsee ruokailutilan yhteydessä. Yksikössä on erillinen rakennus, jossa on harrastetiloja. Lisäksi käytettävissä on huone, joka on varattu terapia- ja lääkärikonsultaatio käyttöön. 

Harrastusmahdollisuudet

Alue on rauhallinen ja mahdollistaa monipuolisen harrastustoiminnan, mm. frisbeegolfin, jääkiekon ja lenkkeilyn parissa. Lisäksi lähikaupunkien harrastusmahdollisuuksia hyödynnetään aktiivisesti. Jussilassa on myös oma liikuntasali sekä harrastetilat, joissa voi pelata mm. pingistä ja biljardia.

Henkilökunta

Jussilassa nuoren kuntoutumista toteuttaa moniammatillinen tiimi. Henkilökunta koostuu AMK- tasoisista sosionomeista ja yhteisöpedagogeista, sairaanhoitajasta, lähihoitajista sekä koulutasoisista nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajista.