Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Simikaari

Simikaari on 7- paikkainen erityisyksikkö, joka tarjoaa ympärivuorokautista huolenpitoa ja tavoitteellista kuntoutusta 6–13 vuotiaille lapsille.

20210915_100504
20210915_100732
20210915_095723
IMG-20210915-WA0002
20210915_140523
20210915_101754
20210915_101653
20210915_101522
PlayPause
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

”Iso ja sininen talo, punanen katto. Omakotitalon näkönen. Pihassa kaks taloa, tramppa, maali ja iso kenttä.” – Simikaaren lapsi

Simikaari on 7- paikkainen erityisyksikkö, joka tarjoaa ympärivuorokautista huolenpitoa ja tavoitteellista kuntoutusta 6–13 vuotiaille lapsille.

Simikaaressa lasten ja nuorten osallisuus sekä yksilöllisyys ovat olennaisia arvoja, joiden avulla tavoitteellista lastensuojelutyötä toteutetaan. Turvallinen, strukturoitu sekä samalla rento arki tukevat lasten ja nuorten  kasvua sekä kehitystä aikuisuutta kohti.

Toiminta-ajatus

Simikaaren toiminta-ajatus on pitää huolta, kasvattaa ja kuntouttaa meillä asuvia lapsia sekä nuoria yksilöllisiä vahvuuksia korostaen. Strukturoitu ja turvallinen arki ovat toiminnan kivijalka. Arjessa panostamme päivittäisesti omaohjaajatyöskentelyyn, joka mahdollistaa lasten ja nuorten kehittymisen heidän yksilölliset vahvuudet ja voimavarat huomioon ottaen. 

Arki meillä

”Arki on välillä kiireistä ku pitää tehä läksyjäki ja on keittiövuorot ja siivoukset joskus ja sitte jos vielä haluaa lähtiä kaveripäiville.” – Simikaaren nuori

Arki Simikaaressa rakentuu koulupäivien ympärille. Arki pidetään turvallisena kasvualustana sovittamalla yhteen säännölliset velvollisuudet ja yksilölliset harrastukset. Jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollistetaan vapaa-aika yksilöllisesti joko harrastusten tai yksikön vapaan ohjelman puitteissa. 

Koulunkäynti

”Simikaaresta käyään koulua ja aamulla on kiva lähtiä ko koulusa näkee kavereita.” – Simikaaren lapsi

Simikaaresta jokainen lapsi käy koulua yksikön ulkopuolella oman voinnin ja kyvyn mukaisesti. Koulujen kanssa tehdään lasten ja nuorten asioissa tiivistä yhteistyötä oppimisen tavoitteiden saavuttamiseksi. Koulumatkat pyritään kulkemaan omatoimisesti, mutta niissä tuetaan tarpeen mukaan.  

Tilat ja ympäristö

”Iso ja sininen talo, punanen katto. Omakotitalon näkönen. Pihassa kaks taloa, tramppa, maali ja iso kenttä.” – Simikaaren lapsi

Simikaari on iso kaksikerroksinen omakotitalo, jonka miljöö on turvallinen ja lapsiystävällinen. Jokaisella lapsella ja nuorella on talossa omat huoneet, joiden lisäksi viihtyisät oleskelutilat. Simikaari sijaitsee muutaman kilometrin päässä Ylivieskan keskustasta, joten kaikki tarvittavat palvelut kuten koulut, terveyspalvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat lähellä. 

Harrastusmahdollisuudet

”Simikaaresa on kivvaa asua ku pihassaki on mahollisuus harrastaa jotaki jos haluaa.”

Simikaaressa asuvia lapsia ja nuoria tuetaan mielekkään harrastuksen pariin ja sellaisen löytämisessä tarvittaessa autetaan omaohjaajatyössä. Lisäksi pihapiirissä on mahdollista harrastaa erilaisia ulkoaktiviteetteja.  Lapset ja nuoret ulkoilevat päivittäin. 

Henkilökunta

”Simikaaren aikuset on hauskoja ku tulee hyviä huumoreita välillä.  Ja niitten kans on heleppo olla ko ne ei oo pelottavia vaikka ois teheny väärin.” – Simikaaren nuori

Simikaaren sitoutunut, koulutettu ja osaava henkilökunta luo lapsille ja nuorille turvallisen ja tasapainoisen arjen. Tiimiimme kuuluu kahdeksan vakituista osaajaa eikä henkilökunnassamme ole ollut vaihtuvuutta kolmeen vuoteen. Tiimin vahvuus on ehdottomasti rentous sekä halu luoda jokaiselle yksilöllinen polku, jota kulkea. Ammattitaitoa ylläpidetään työnohjauksilla ja mahdollistamalla henkilökunnan täydennyskouluttautumiset.