Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Terapeuttisia menetelmiä Perhekuntoutus Kuperkeikassa

Kuperkeikan ovesta tepsuttelee pikkuinen koira tervehtien jokaista tulijaa häntä vipattaen. Jos tämä karvainen kaveri osaisi puhua, hän esittelisi itsensä terapiakoira Almaksi. Peremmälle Kuperkeikan tiloihin tultaessa voi havaita rauhoittavat pastellinsävyiset värit sisustuksessa. Terapiatilasta kuuluu musiikki. Jos tilaan pääsisi kurkistamaan, voisi todeta, että vesivärisivellin siellä viuhuu pienen asiakkaan toimesta.

Perhekuntoutukseen tulevilla lapsilla ja aikuisilla on monesti taustalla hyvin vaikeita ja traumaattisiakin kokemuksia. Kuperkeikan toimintaympäristö on haluttu rakentaa terapeuttisten teemojen ympärille niin tilojen kuin kuntouttavien menetelmien muodossa. Terapiatilassa on mahdollisuus saada Neurosonic-hoitoa esimerkiksi traumasta johtuvaan unettomuuteen, ahdistukseen tai kipuihin.

Kun lapsen ja perheen tilanne on saatu vakautettua, on tilaa vaikeidenkin asioiden käsittelemiselle. Lapsen tunteiden sanoittamisen apuna voidaan hyödyntää esimerkiksi taideterapeuttista- tai eläinavusteista työskentelyä. Taideterapia sopii kaikille taidoista riippumatta.  Jos tunteet ensin ilmaistaan kuvan avulla, pystytään niille löytämään myös sanallinen ilmaisu ja merkitykset.

Pikkuinen Alma-koira on taitava sulattamaan huonolla tuulella olevan vanhemman. Kun lasta jännittää, Alma saattaa kutsua leikkimään ja auttaa lasta rentoutumaan. Alma on asiakasta varten myös silloin, kun itku tulee. Kukapa ei olisi joskus itkenyt kyyneleensä oman lemmikkinsä turkkiin! Vuorovaikutustaitoja voidaan harjoitella eläimen kanssa myös konkreettisesti. Eläinavusteinen terapia tai -valmennus on aina tavoitteellista työskentelyä. Joskus eläinavusteisuus auttaa asiakasta motivoitumaan kuntoutukseen paremmin kuin perinteinen työntekijän ja asiakkaan välinen työskentely.

Lisätietoja Kuperkeikasta saat soittamalla yksikönjohtaja Mirja Janhulle p. 040 6201 992