Pihapuu

Pihapuu on 14-paikkainen yksikkö Kauhavan keskustan läheisyydessä, joka tarjoaa ympärivuorokautista, kuntouttavaa hoitoa avohuollon tukitoimena sijoitetuille tai huostaanotetuille 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Kuva2-0-31-750-315-1505743483
Tervakoski_8-0-82-750-315-1505743888
PlayPause
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Pihapuussa on kaksi erillistä asuinyksikköä Tammi ja Vaahtera. Lisäksi erillinen itsenäistyvien nuorten pääty omalla sisäänkäynnillä. Pihapuuhun voidaan sijoittaa moniongelmaisia lapsia ympärivuorokautiseen hoitoon.

Pihapuu tarjoaa ympärivuorokautista, kuntouttavaa hoitoa avohuollon tukitoimena sijoitetuille tai huostaanotetuille 7–17-vuotiaille lapsille. Pihapuun keskiössä on työskentely lapsen perheen kanssa, joka kuuluu työskentelelyyn vahvasti koko sijoituksen ajan. Omaohjaaja työskentely nähdään Pihapuussa hyvin merkittävänä asiana nuoren kuntoutumisen polulla. Perhetyön ja omaohjaaja työskentelyn yhdistäminen on tuonut vaikuttavia tuloksia nuoren ja hänen perheen hyvinvointiin.

Pihapuu tarjoaa myös avohuollon palveluita. Avohuollon palveluina toteutetaan perhetyötä, jälkihuollon palveluita ja ammatillista tukihenkilötoimintaa. Lisäksi meillä on mahdollisuus toteuttaa valvottuja ja tuettuja tapaamisia.

Toiminta-ajatus

Pihapuussa pyrimme arjen rutiineilla, säännöllisellä koulunkäynnillä ja vapaa-ajan harrastuksilla mahdollistamaan lapsen terveen kehityksen edellytykset. Haluamme selkeiden rajojen sisällä luomaan tilaa kasvamiselle ja itsetuntemuksen vahvistumiselle. Hoitotyömme ytimessä on yhteistyö perheen, koulun ja sijoittavan kunnan sosiaalitoimen kanssa.

Arki meillä

Pihapuun arki perustuu strukturoituun ja ennakoitavissa olevaan arkeen. Jokaiselle lapselle tehdään henkilökohtainen viikkosuunnitelma. Viikkosuunnitelman laatii yhdessä lapsen omaohjaaja ja lapsi itse.

Koulunkäynti

Perusopetus. Pihapuussa asuville lapsille järjestetään perusopetus tilanteen mukaan. Vaihtoehtoina ovat yleisopetuksen luokka tai pienryhmä. Myös koulunkäynnin mahdollistamiseksi toteutamme erilaisia räätälöityjä ratkaisuja yhdessä oppilaan oma opettajan kanssa. Kouluyhteistyö on tiivistä ja erinomaista Kauhavan perusopetuksen välillä.

Toisen asteen opetus. Toisen asteen ammatillisia koulutusvaihtoehtoja on runsaasti Kauhavan läheisyydessä. Koulutuskeskus Sedussa Lapualla ja Seinäjoella sekä Jamissa Lappajärvellä on kattavat toisen asteen opintovalikoimat. Lisävaihtoehtoina on ammattistartti ja ammattiin valmentava linja sekä Luovin erityisammattikoulu Seinäjoella ja Luovissa.

Tilat ja ympäristö

Pihapuu on tiloiltaan viihtyisä iso omakotitalo, joka sijaitsee Kauhavalla lähellä keskustaa rauhallisella alueella. Pihapuussa on kaksi asuinyksikköä Tammi ja Vaahtera. Jokaisella lapsella on oma huone, jonka sisustukseen he saavat itse vaikuttaa. Molemmissa asuinyksiköissä on viihyisät olohuone-ja ruokailutilat. Lisäksi Pihapuussa itsenästyville nuorille oma pääty, jossa on oma keittiö sekä pesutilat.

Pihapuun vieressä olevassa rivitalossa on yksiö, joka on Pihapuun käytössä. Vierailijat voivat käyttää yksiötä yöpymiseen.

Harrastusmahdollisuudet

Jokaiselle lapselle löytyy vapaa-ajalle mielekästä tekemistä. Pihapuun lähiympäristöstä löytyy monipuoliset mahdollisuudet niin joukkue-kuin yksilölajeihin, esim. lento-,ja jalkapallo , jääkiekko, paini, uinti yleisurheilu ja ratsastus. Lähialue tarjoaa urheilumahdollisuuksia laavuretkiin, hiihtämiseen, luistelemiseen, pyöräilyyn ja frisbeegolfiin.

Henkilökunta

Pihapuuun lastensuojeluyksikössä työskentelee hoito-ja kasvatustyössä  moniammatillinen sosiaali-ja terveydenhuollon koulutuksen saanut työryhmä. Työyhteisömme koostuu sitoutuneista ja pitkän kokemuksen omaavista ammattilaisista. Panostamme henkilöstön jatkuvaa koulutukseen, jossa huomioidaan työntekijän omat kiinnostuksen kohteet.

Eritysosaamisena on vankka perheiden jälleenyhdistämistyöskentely, josta vastaa yksikön oma perhetyöntekijämme.