Palmukoti Jokela

Palmukoti Jokela on 12-paikkainen kodinomainen sijaishuoltoyksikkö eri ikäisille lapsille, jotka tarvitsevat traumaattisten kokemusten ja psyykkisen oireilun vuoksi vahvaa tukea arjesta selviytymiseen.

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Yleisesittely

Palmukoti Jokela on 12-paikkainen kodinomainen sijaishuoltoyksikkö eri ikäisille lapsille, jotka tarvitsevat traumaattisten kokemusten ja psyykkisen oireilun vuoksi vahvaa tukea arjesta selviytymiseen.

Toiminta-ajatus

Toimintaamme ohjaa Palmukodin hoitomalli sekä eettiset periaatteet, jossa keskiössä ovat yksilöllinen kehitys ja kiintymyssuhde, hoidon suunnittelu, seuranta ja avoimuus, lapsi oman elämänsä rakentajana sekä luonnolliset verkostot ja elinpiirin rakentaminen. Toimintamme taustalla on ajatus turvallisen, ennakoidun ja kodinomaisen arjen tervehdyttävästä vaikutuksesta lasten kasvun ja kehityksen tiellä. Olemme apuna ja tukena elämän pienissä ja suurissa myrskyissä. Huomioimme työskentelyssä lapsen tunne-elämän ja käyttäytymisen pulmat, traumaattiset kokemukset ja neuropsykiatriset erityisvaikeudet. Lapset ja nuoret osallistuvat meillä omien asioiden hoitamiseen ja nuoria kuullaan heidän elämäänsä koskevissa ratkaisuissa.

Arki meillä

Tarjoamme lapsille ja nuorille turvallisen ja sopivasti virikkeitä tarjoavan arjen. Tehtävämme perustuu vahvaan omaohjaajatyöskentelyyn ja yhdessä toimimiseen, jossa rakkaudella ja kärsivällisyydellä ohjataan ja kasvatetaan lapsia eri elämäntilanteissa. Sopivasti huumorilla höystetty ilmapiiri auttaa monesti arjen pulmatilanteissa. Arjen hahmottamisessa ja ennakoinnissa auttaa jokaiselle tehtävä henkilökohtainen viikko-ohjelma. Arkeen kuuluu koulussa käynti, harrastaminen, kodin askareet sekä rentoutuminen. Arkea tasapainottaa aika ajoin eteen tulevat erilaiset juhlallisuudet kun huomioimme merkkipäivät.

Koulunkäynti

Lähiympäristön ala- ja yläkoulut (Pertun koulu, Kolsan koulu, Lepolan koulu sekä Jokelan yläkoulu) tarjoavat peruskouluopetuksen. Peruskoulun jälkeen on mahdollista jatkaa Jokelan lukiossa. Lisäksi lähikuntien alueelta löytyy kattavasti ammattiopintoihin liittyvää koulutusta. Koulunkäynnin tuki selvitellään ja varmistetaan heti sijoituksen alusta alkaen ja toimimme aktiivisesti yhteistyössä koulujen henkilökunnan kanssa.

Tilat ja ympäristö

Palmukotien Jokela yksikkö on viihtyisä omakotitalo puistomaisella ja rauhallisella asuinalueella. Oiva sijainti junaradan varrella mahdollistaa vaivattoman kulkemisen junalla lähikuntiin sekä pääkaupunkiseudulle. Jokelan alueen peruspalvelut (koulut, terveysasema, kauppa ja apteekki) ovat ahkerassa käytössämme. Palmukodissa on kaksi osastoa ja tilat 12:lle lapselle ja heille kaikille on oma viihtyisä huone. Yhteiset tilat mahdollistavat monenlaisten toimintojen toteuttamisen yhdessä lasten ja nuorten kanssa ja mahdollistamme myös vanhempien vierailut Palmukodissa. Viihtyisä pihapiiri ja lähiympäristön ulkoilumahdollisuudet tukevat tasapainoista elämää.

Harrastusmahdollisuudet

Harrastusmahdollisuuksia löytyy laidasta laitaan ja lähiseudun urheilu- ja liikuntaryhmät (jalkapallo, sähly, koripallo, pesäpallo ym.) vetävät lapsia puoleensa. Lisäksi lähimaaston frisbeegolfrata mahdollistaa kivan ulkoilmaharrastuksen ympäri vuoden. Ohjaajat harrastavat mielellään yhdessä lasten ja nuorten kanssa ja mm. lähiseudun uimahallit kuntosaleineen ja kesällä hiekkarannat ovat tulleet tutuiksi koko Palmukodin porukalle.

Henkilökunta

Värikäs ja persoonallinen henkilökuntamme koostuu kolmestatoista sosiaali- ja terveydenhuollon ammatillisesta moniosaajasta. Ohjaajat toimivat kodinomaisissa olosuhteissa sijaisvanhempina jolloin sekoittuvat mm. hoivaajan, taksikuskin, pyykkärin, lohduttajan, rajojen asettajan, suurtalouskokin, välienselvittelijän ja jopa ohjelmatoimiston vetäjän roolit. Ammatillista osaamista tukevat erilaiset syventävät koulutukset kuten terveydenhoitajan, neuropsykiatrisen valmentajan ja nuorten psykiatrisen erikoishoidon tutkinnot ja työskentelyä täydennetään erilaisilla arviointi- ja voimavaramenetelmillä. Henkilökunta huomioi työskentelyssä myös lasten perheen ja läheiset ja yhteistyötahojen kanssa pidetään säännöllisiä tapaamisia ja ollaan mm. terapiatyössä vahvana tukena. Lempeän napakasti hauskuutta unohtamatta, luomme yhdessä lasten ja nuorten tulevaisuutta.